Michele Köbke chce dosáhnout, aby měla v pase 38 centimetrů.

Michele Köbke chce dosáhnout, aby měla v pase 38 centimetrů. | foto: Profimedia.cz

Němka má v pase 40 centimetrů a chce být ještě štíhlejší

  • 35
Zapomeňte na ideální míry 90-60-90. Podle čtyřiadvacetileté Michele Köbke z Berlína je žena tím krásnější, čím užší má pas. Ona zatím pomocí korzetů dosáhla 40 centimetrů v pase a rozhodně u toho nechce zůstat.

Němka původně měla v pase 64 centimetrů a tři roky každý den nosí korzet. Dokonce v něm i spí. Tím se jí podařilo "zhubnout" na 40 centimetrů. Ale jejím cílem je být štíhlejší ještě o dva centimetry, stejně jako její idol a aktuální světová rekordmanka Cathie Jungová z USA.

Michele Köbke věří, že díky útlému pasu má perfektní ženskou postavu. "Podle některých lidí mám opravdu atraktivní křivky," cituje ji list Daily Mail.

Němka má konkurenci ještě v Britce Nerině Ortonové, která v pase měří 39,8 centimetru a korzet sundává jen během koupání (více zde). Skutečně vosí pas však měla absolutní rekordmanka Ethel Graingerová, která zemřela v roce 1982. Její pas měřil pouhých 33 centimetrů.

Jen pro srovnání, štíhlá burleskní tanečnice Dita Von Teese, která je známá svojí zálibou v korzetech, má v pase 42 centimetry.