Paul Haggis (Monte Carlok, 26. dubna 2022)

Paul Haggis (Monte Carlok, 26. dubna 2022) | foto: Profimedia.cz

Oscarového režiséra Haggise zadrželi kvůli údajnému sexuálnímu napadení

  • 3
V Itálii v neděli zadrželi filmového režiséra, scénáristu a producenta Paula Haggise (69). Je podezřelý z toho, že sexuálně napadl jistou ženu. Informovala o tom italská média s odvoláním na vyšetřovatele. Rodák z Kanady do Itálie přijel na filmový festival v Ostuni, který začíná v úterý.

Vyšetřovatelé v nedalekém Brindisi uvedli, že se zabývají obviněním, podle kterého mladá cizinka byla dva dny proti své vůli nucena k sexuálnímu poměru a následně musela vyhledat lékařskou péči.

Haggis s ní v neděli odjel na letiště v Brindisi, kde ji za úsvitu opustil navzdory jejímu nejistému fyzickému a psychickému stavu. Letištní personál a policie si všimli, že žena je očividně zmatená. Poté, co jí poskytli základní pomoc, ji odvezli na policejní velitelství v Brindisi, odkud ji zavezli do nemocnice na vyšetření.

„Jsem přesvědčena, že všechna obvinění proti panu Haggisovi budou zamítnuta. Je naprosto nevinný a ochoten plně spolupracovat s úřady, aby pravda rychle vyšla najevo,“ uvedla v prohlášení Haggisova právní zástupkyně Priya Chaudhry.

Paul Haggis (Monte Carlok, 30. dubna 2022)

Kanadský oscarový režisér už v roce 2017 po propuknutí hnutí MeToo čelil obvinění čtyř žen, které tvrdily, že je sexuálně obtěžoval a znásilnil. Jedna z nich například uvedla, že ji Haggis přinutil k orálnímu sexu a poté ji znásilnil. Další zase prohlásila, že ji sexuálně obtěžoval, ale nakonec se jí podařilo utéct. Haggis tvrdí, že nikoho neznásilnil, na jedno z obvinění reagoval protižalobou.

Paul Haggis a napsal scénář k filmu Million Dollar Baby z roku 2004, natočil také film Crash, který v roce 2006 získal Oscara za nejlepší snímek, původní scénář a střih. Je také jedním z autorů scénáře bondovky Quantum of Solace z roku 2008.

VIDEO: Paul Haggis byl zadržen v Itálii, informují média:

,