William a Kate oslavili 12 let od svatby fotkou ze soukromí. A srdíčkem

  • 9
Princ William (40) a princezna Kate (41) potěšili své příznivce. V den svého dvanáctiletého výročí od svatby sdíleli na sociálních sítích společnou fotografii. Podle aktuálního průzkumu je manželka budoucího britského krále v současnosti nejoblíbenějším členem královské rodiny.

„12 let,“ napsali ke společné fotografii na Instagramu princ William a princezna Kate. Snímek ze soukromí, a to konkrétně z projížďky na kolech v Norfolku, kde je zvěčnil jejich dvorní fotograf Matt Porteous, doplnili srdíčkem.

Manželka britského prince představuje v očích veřejnosti ideál partnerky budoucího krále Velké Británie. Usměvavá, milá a půvabná brunetka vychází dobře s královskou rodinou, respektuje tradice a miluje své tři děti.

Po smrti královny Alžběty II. v září 2022 získala titul princezna z Walesu. Jako jedna z mála britských královských nevěst nemá aristokratický původ.

S princem Williamem se Kate Middletonová seznámila při studiích na univerzitě. Po osmiletém vztahu se zasnoubili v říjnu 2010 na dovolené v Keni. Královská svatba se konala ve Westminsterském opatství 29. dubna 2011.

22. července 2012 Kate porodila George Alexandera Louise, který je v pořadí druhým následníkem trůnu, a 2. května 2015 se jí a princi Williamovi narodila dcera Charlotte Elizabeth Diana. V pondělí 23. dubna 2018 se královskému páru narodil třetí potomek princ Louis.

OBRAZEM: Princ William a vévodkyně Kate slaví cínovou svatbu

Manželka prince Williama Kate je v současnosti nejoblíbenější členkou královské rodiny. Vyplývá to z průzkumu zveřejněného týden před korunovací, o kterém napsala agentura Reuters. Za manželkou následníka trůnu následuje princ William, jejich děti a králova sestra, princezna Anne.

Mezi nejméně oblíbené členy patří podle průzkumu princ Harry a jeho manželka Meghan a také králova manželka Camilla.

Podle jiného průzkumu považují momentálně pouze tři z deseti Britů monarchii za „velmi důležitou“, což je nejméně v historii. Celkem 45 procent respondentů uvedlo, že by měla být zrušena, není vůbec důležitá nebo není příliš důležitá, uvedl průzkum nezávislého institutu NatCen.

SPECIÁL

Britská královská rodina

SPECIÁL: Britská královská rodina

Britská královská rodina