Jiří Vaněk a Petra Kvitová

Jiří Vaněk a Petra Kvitová | foto: Profimedia.cz

Odvedla tátu od rodiny, k čemu gratulace? Ne všichni přejí Kvitové štěstí

  • 254
Petra Kvitová (33) a Jiří Vaněk (45), který tenistku trénuje od roku 2016, se vzali. Ne všichni jim ale přejí štěstí a mnoha lidem není jejich vztah po chuti. V den jejich svatby si do novomanželů podle názoru fanoušků rýpla i Vaňkova exmanželka Markéta Kochtová (48), se kterou má trenér dva dospívající syny.

„K čemu gratulace? Odvedla tátu od rodiny. Fakt triumf, Petro,“ napsala do komentářů na Instagramu ke svatebním fotkám jedna ze sledujících Kvitové. „Milí gratulanti, jen se z té nádhery nezvencněte. Doufám, že jeho exmanželka a děti jsou v pohodě,“ přidávají se další.

Bývalá manželka Jiřího Vaňka Markéta Kochtová zveřejnila ve stejný den, kdy si Kvitová a Vaněk řekli ano, na sociálních sítích také aktuální foto se svou láskou. „22. července – datum mého štěstí,“ napsala k výročí vztahu s partnerem, hokejovým agentem Robertem Spálenkou (54).

Poté, co byla Petra Kvitová před několika lety napadena ve svém bytě v Prostějově Romanem Žondrou, nastěhovala se ke svému trenérovi Vaňkovi a jeho rodině. Brzy poté se ale Vaněk a jeho žena Markéta začali po sedmnácti letech manželství rozvádět a trenér se přestěhoval k tenistce.

„Petra Kvitová poskytla trenéru Vaňkovi v jeho složité životní situaci azyl, aby v jejím prostorném apartmá v části pro hosty několikrát přespal. Byla to však jen mimořádná výpomoc v době, kdy v jeho bytě probíhají stavební úpravy a kdy vzhledem k pandemii koronaviru bylo prakticky vyloučené sehnat náhradní bydlení,“ vysvětloval tehdy mluvčí Petry Kvitové Karel Tejkal.

Expres.cz psal o novém tenisovém vztahu již v červnu 2020, kdy trenér přespával u své slavné svěřenkyně. Tehdejší Vaňkova manželka Markéta, pro kterou byl rozvod složitou životní etapou, zareagovala na dotaz redaktorů Expres.cz stručnou SMS. „Nechci být neslušná. Já nikdy nic nekomentovala a ani nebudu,“ napsala.

Svatební víkend. Vdávaly se Kvitová i Krobotová, oženil se syn Donutila

To, že Kvitová s Vaňkem tvoří oficiálně pár, potvrdili v srpnu 2021. Zasnoubili se v srpnu 2022. Ano si řekli o uplynulém víkendu na statku Oblík u Loun.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka oblékla ve svůj svatební den šaty z dílny módní návrhářky Beaty Rajské z hedvábných šifonů s krajkou doplněné bohatou sukní a závojem. Nechyběl ani podvazek s modrým knoflíčkem pro štěstí a fialová sametová mašlička ze svatebního oznámení. Materiál na šaty dovezla Rajská už v lednu z Paříže, s Kvitovou prý řešily svatební šaty už od února.

Mezi svatebními hosty nechyběla řada sportovních celebrit v čele s tenisty Strýcovou a Veselým, fotbalistou Šmicrem a hokejistou Havlátem. Na svatbě vystupovala skupina Mirai, nevěsta si dokonce během jejich koncertu skočila z pódia do lidí. Za pronájem luxusního resortu Oblík v srdci Českého středohoří zaplatila tenistka podle informací Blesku půl milionu korun.

Jiří Vaněk má s exmanželkou, někdejší tenisovou profesionálkou Markétou Kochtovou, dva dospívající syny. Petra Kvitová chodila v minulosti například s o čtyři roky mladším tenistou Adamem Pavláskem či tenistou Radkem Štěpánkem, zasnoubená byla s hokejistou Radkem Meidlem.