Pavlína Pořízková a Aaron Sorkin na Oscarech (Los Angeles, 25. dubna 2021)

Pavlína Pořízková a Aaron Sorkin na Oscarech (Los Angeles, 25. dubna 2021) | foto: Reuters

Vyděděná Pořízková randí se slavným scenáristou, ukázali se na Oscarech

  • 53
Pavlína Pořízková (56) předvedla poprvé po smrti manžela Rica Ocaska (†75) na společenské akci svého nového partnera. Na předávání Oscarů vyrazila česká topmodelka po boku slavného scenáristy Aarona Sorkina (59). S tím už podle amerických médií chodí několik měsíců.

Pavlína Pořízková a Aaron Sorkin se k sobě na předávání filmových cen měli. Scenárista je druhým mužem, po jehož boku se modelka objevila po rozchodu s manželem Ricem Ocaskem. Již v květnu 2019 randila kráska z Prostějova s dalším hollywoodským scenáristou Edem Solomonem (59).   

Pořízková a Ocasek, kteří spolu mají dva syny – Jonathana a Olivera, v roce 2018 oznámili, že po osmadvaceti letech jdou od sebe. Muzikant krátce před smrtí aktualizoval závěť – dvě děti z předchozího vztahu a svou tehdy stále ještě manželku v ní vydědil.

„Pavlíně Pořízkové nenáleží nic z dědictví a nic jí neodkazuji. Jsme v rozvodovém řízení. I kdybych zemřel před jeho dokončením, manželka nic nedostane, protože mě opustila,“ stojí v dokumentech.

Topmodelka poté prohlásila, že nemá ponětí, proč se Ric Ocasek rozhodl vynechat ji ze závěti. Rodačka z Prostějova tvrdí, že všechny peníze, které v modelingu vydělala, investovala do manželství. „Nikdy se nedozvím odpověď. A to mě štve,“ řekla.

Frontman kapely The Cars zemřel v září 2019 před dokončením rozvodu s Pořízkovou. Příčinou jeho smrti bylo onemocnění srdce, konkrétně vysoký krevní tlak a ateroskleróza, ke kterým se později přidala také rozedma plic.

Pavlína Pořízková v 53 letech pózovala v plavkovém magazínu nahoře bez

Nový partner Pořízkové Aaron Sorkin byl devět let ženatý s Julií Binghamovou. Rozvedli se v roce 2005, mají spolu dceru Roxy. Scenárista byl v minulosti spojován také s herečkou Kristin Chenowethovou, v roce 2012 chodil krátce s hvězdou seriálu Sex ve městě Kristin Davisovou. Sorkin je držitelem Oscara za scénář k filmu Sociální síť režiséra Davida Finchera.

Pavlína Pořízková se v roce 1983, když jí bylo 17 let, stala nejmladší modelkou na obálce plavkové edice Sports Illustrated. Později se objevila na obálce Playboye a časopis Harper’s Bazaar ji v roce 1992 zařadil mezi deset nejkrásnějších žen světa.

Hrála například ve filmech Anna, Její alibi nebo Arizona Dream, účinkovala v televizním pořadu Když hvězdy tančí, působila jako porotce v reality show America’s Next Top Model a napsala autobiografický román Léto modelky.

31. ledna 2019