Narodilo se mu pár dětí i mimo náš vztah, říká manželka Jana Saudka

  • 68
Manželé Jan Saudek (87) a Pavlína Saudková (43) se rozpovídali o svém manželství a vztahu. Známý fotograf se nikdy netajil tím, že zplodil za svůj život mnoho dětí. Za největší životní zážitek považuje přítomnost u porodu. Jeho žena přiznává, že po čtyřicítce už nechce žít jen pro někoho druhého.

„Těch zážitků s Janem bylo hodně. Ne všechny byly úplně milé, samozřejmě. Potkal mnoho žen a narodilo se mu pár dětí i mimo náš vztah. Já jsem se s tím vším učila žít,“ svěřila se Pavlína Saudková v rozhovoru pro pořad Showtime.

„Chudinka. Ale až ovdoví, tak bude svobodná a šťastná. Zůstanou vám moje dluhy a budete šťastná,“ reaguje Jan Saudek, který si se svou ženou i po letech manželství stále vyká.

„Myslím, že pilířem každého vztahu by měl být respekt. A to jak k partnerovi, tak k sobě. Musím říct, že se učím ten respekt k sobě, protože spoustu let jsem se přizpůsobovala Janovi. Nemyslím si, že by úplně lehce nesl, že teď je to malinko jinak. Ale jak jsem řekla, po čtyřicítce jsem už velká holka a nebudu žít jen pro někoho jiného, ale i sama pro sebe,“ říká manželka fotografa. Ta kromě psaní a péče o rodinu pracuje také jako community manažerka divadelní společnosti Jatka 78, domovské scény Cirku La Putyka.

Manželé Jan Saudek a Pavlína Saudková

Podle Saudkové, za svobodna Hodkové, která si slavného fotografa brala ve svých pětatřiceti letech, je nejlepší nemít v lásce žádná velká očekávání a žít ideálně ze dne na den. „Vztah s Janem jsem nikdy nebrala jako samozřejmost. I teď se může stát ze dne na den cokoli a on může odejít za jinou, navíc jsou tu ty další děti,“ vysvětluje.

Je to stará žena, je jí sedmatřicet, říká Saudek o matce svého ročního syna

Pavlína a Jan Saudkovi mají spolu patnáctiletého syna Matěje, třináctiletou Annu Marii a Josefínu, které je sedm let. „Máme tři děti, které velice miluji. Jsou blbé jak putštok. Tedy nejsou úplně blbé. Je to radost, protože jsou zdravé. U dvou jsem byl, když přicházely na svět, což je největší věc, jakou jsem kdy viděl,“ řekl fotograf.

Několik potomků má bratr Káji Saudka i z dalších vztahů. Sám říká, že má ve skutečnosti po světě asi tak patnáct či šestnáct dětí. V roce 2021 překvapil, když v jednom z rozhovorů oznámil, že má na Slovensku tehdy ročního syna Jonatána.

Jan Saudek tvrdí, že krásu žen už momentálně obdivuje spíše jen zpovzdálí. „To připouštím. Překvapivě je o mě ještě zájem, ale skutek utek a raději namaluji nějaký obraz, prodám ho a zaplatím alimenty,“ směje se Saudek a dodává, že co se týká žen, už to není, co to bývalo. „Býval jsem mladý a silný a měl jsem sílu ty holky milovat. Teď po pětaosmdesátce už je to slabší,“ přiznává.

I Pavlína Saudková připouští, že její manžel je už nyní více v klidu. „Věk je v tomhle ohledu pro mě vlastně milosrdný, protože ty ženy postupně odpadaly,“ říká. „Ony postupně umíraly,“ doplnil s humorem sobě vlastním Saudek.