Roman Polanski (Cannes, 27. května 2017)

Roman Polanski (Cannes, 27. května 2017) | foto: AP

Herečka Valentine Monnierová obvinila Romana Polanského ze znásilnění

  • 97
Francouzská herečka Valentine Monnierová přišla s vážným obviněním proti režisérovi Romanu Polanskému. Není však první ženou, která tvrdí, že ji slavný filmař znásilnil. Valentine prý bylo osmnáct, když ji světový filmař hrubou silou měl donutit k souloži. Mlčet se prý rozhodla proto, že se obávala, že ji Polanski nechá zavraždit.

Monnierová podle listu Le Parisien tvrdí, že ji Polanski donutil k sexu v roce 1975 na horské chatě. Bylo to tedy dva roky předtím, než v USA znásilnil třináctiletou dívku, kvůli tomuto těžkému zločinu byl ve Spojených státech souzen a odsouzen. Před výkonem trestu utekl do Evropy, kde se ukrývá dodnes. Dodnes je v USA na něj vydán zatykač.

Roman Polanski rozhodně popírá všechna obvinění ze znásilnění,“ uvedl advokát zastupující režiséra.

„V roce 1975 jsem byla znásilněná Romanem Polanskim. Neměla jsem na něj jakékoli napojení ani osobní, natož profesionální, a sotva jsem ho znala,“ prohlásila dnes dvaašedesátiletá Monnierová.

Ta dále tvrdí, že ji na chatu, na níž pobýval Polanski, přivedla kamarádka, která režiséra znala. A ten jí nabídl sex, který odmítla. Poté k ní Polanski v noci přišel nahý do pokoje a znásilnil ji.

„Stalo se to extrémně násilnicky poté, co jsme se vrátili z lyží zpět na chalupu v Gstaadu ve Švýcarsku. Udeřil mě, bil mě, dokud jsem se nepoddala, pak mě znásilnil a vystavil všem možným polohám. Bylo mi čerstvě osmnáct,“ tvrdí Monnierová.