OBRAZEM: Vévodkyně z Cambridge je královnou klobouků, má nejlepší vkus

  • 10
Manželka prince Williama Catherine se stala "kloboukářkou" roku. Podle Asociace výrobců pokrývek hlavy má budoucí britská královna vytříbený vkus a v kloboukovém klání porazila třeba zpěváka Justina Timberlaka nebo herce Charlieho Sheena.

Vévodkyně z Cambridge se stala tzv. Hat Person of the Year. Catherine získala v internetovém hlasování 91 procent hlasů. Za ní skončili stylistka hvězd Rachel Zoe, zpěváci Ne-Yo, Justin Timberlake, Bruno Mars a herec Charlie Sheen.    

Princezna Beatrice na svatbě prince Williama

Zatímco vévodkyně Catherine je vzorem vkusu s ohledem na pokrývku hlavy, sestřenice jejího manžela princezna Beatrice byla loni terčem posměchu. Přišla na svatbu prince Williama a Kate s kloboukem, který vyvolal protichůdné reakce. Americký časopis GQ ji označil dokonce za "mývala s vaginou na hlavě". Přesto ale v dražbě vynesl přes dva miliony korun (více zde). 

Prvním držitelem titulu od asociace, která vznikla v roce 1908, byl Brad Pitt. Loni se stal nekorunovaným králem klobouků herec Johnny Depp (více čtěte zde).  

Americká kloboučnická společnost vyhlašuje soutěž každoročně na svých internetových stránkách. Voleny mohou být jen prominentní osobnosti, které pravidelně nosí klobouky a určují módní trendy.

Kloboukové osobnosti podle Headwear Association

  1. Vévodkyně z Cambridge Catherine (91%)
  2. Rachel Zoe (4%)
  3. Ne-Yo (2%)
  4. Justin Timberlake (1%)
  5. Bruno Mars (1%)
  6. Charlie Sheen (1%)

Britská královská rodina