Vévodkyně Kate na snímku z listopadu 2021, který Kensingtonský palác zveřejnil...

Vévodkyně Kate na snímku z listopadu 2021, který Kensingtonský palác zveřejnil k 40. narozeninám manželky prince Williama 9. ledna 2022. | foto: Reuters

Vévodkyně Kate portréty uctila královnu Alžbětu II. i princeznu Dianu

  • 24
Když vévodkyně Kate před pár dny oslavila čtyřicetiny, zveřejnil palác nové portréty oslavenkyně. Manželka prince Williama svým výběrem šperků složila poklonu hned dvěma významným ženám královské rodiny, tchyni princezně Dianě i královně Alžbětě II.

Vévodkyně Kate oslavila čtyřicáté narozeniny 9. ledna a den předtím královský palác na sociálních sítích zveřejnil její tři nové portréty. Na jedné z fotografií má Kate na sobě červenou saténovou róbu s odhaleným ramenem a pár diamantových náušnic, které patří královně Alžbětě II.

Druhá, černobílá fotografie, v bílých šatech ji vyobrazuje v historickém stylu a tradiční portrétní póze. Podobné snímky britských princezen i královny v minulosti pořizoval královský fotograf Cecil Beaton. Zde si Kate jako doplněk vzala perlové náušnice, které patřily princezně Dianě, její zesnulé tchyni. Pozornost na tomto snímku přitahuje také její zásnubní prsten se safírem.

Náušnice po Williamově matce měla vévodkyně z Cambridge už na mnohých oficiálních událostech. Často si také vypůjčí šperky z královniny sbírky. 

Díky stylu oblékání manželku prince Williama přirovnávají k princezně Dianě, která ve své době byla vnímána i jako módní ikona. Jeden z královských důvěrníků se pro magazín People nedávno vyjádřil, že vévodkyně Kate, která se po korunovaci Williama stane královnou manželkou, „celá kvete a skutečně se našla“.

Vzhledem k současné pandemické situaci vévodkyně Kate slavila kulaté narozeniny hlavně v soukromí s manželem a třemi dětmi, princem Georgem, princeznou Charlotte a princem Louisem

SPECIÁL

Britská královská rodina

SPECIÁL: Britská královská rodina

Který portrét Kate se vám líbí?

celkem hlasů: 1703

Upozornění

  • zaškrtnutých možností je více, než je dovoleno.