Semih Kaya

Semih Kaya | foto: Profimedia.cz

Obránce Sparty Semih Kaya měl autonehodu, luxusním vozem narazil do sloupu

  • 120
Turecký obránce fotbalové Sparty Semih Kaya (27) nezvládl pár metrů od klubového tréninkového centra výjezd z levotočivé zatáčky. Dostal smyk a svým Mercedesem AMG GT R narazil do sloupu veřejného osvětlení.

Podle informací Blesku jel v neděli Semih Kaya ve svém luxusním voze Mercedes-AMG GT R od pražské Malovanky do strahovského tréninkového centra. V levotočivé zatáčce u strahovského stadionu dostal smyk a narazil do sloupu.

Fotbalista vyvázl bez zranění a následná dechová zkouška dopadla negativně. Vůz za 4,4 milionu korun však čekají opravy.

„Řidič nepřizpůsobil rychlost povaze vozovky a svým schopnostem. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Při nehodě vznikla škoda na vozidle přibližně pět set tisíc korun a na sloupu přibližně dvacet tisíc korun,“ řekl Blesku policejní mluvčí Jan Daněk.

Semih Kaya je nejlépe placeným hráčem Fortuna ligy. Každý měsíc mu na účtu přistane 3,7 milionu korun. Od svých 15 let byl Kaya hráčem Galatasaray Istanbul a prošel i všemi mládežnickými reprezentačními týmy Turecka.

Hostoval v Gazientapsporu a Kartalsporu, s Galatasarayem vybojoval tři tituly. Účastnil se Eura 2016, ale do hry nezasáhl. V roce 2017 odešel na své první zahraniční angažmá do pražské Sparty.