Sarah Paulsonová na cenách Emmy (Los Angeles, 18. září 2016)

Sarah Paulsonová na cenách Emmy (Los Angeles, 18. září 2016) | foto: AP

Jsem příliš sobecká na to být matkou, přiznala Sarah Paulsonová

  • 0
Sarah Paulsonová (43) už téměř tři roky žije se svou kolegyní, herečkou a dramatičkou Holland Taylorovou (74), která je známá například jako Charlieho matka ze seriálu Dva a půl chlapa. Nekonvenční vztah si americká herečka důrazně brání. Sama však tvrdí, že představuje „naději i riziko“ zároveň.

„Nechci být souzena podle toho, s kým sdílím postel, domov, duši. Můj život je možná nekonvenční, ale je to moje věc,“ prohlásila Paulsonová pro magazín Town & Country.

Hvězda seriálů American Horror Story a American Crime Story svůj vztah nechce skrývat. „Ale je to komplikované, protože na tomto světě je hodně nenávisti. Třeba naše otevřenost pomůže někomu udělat statečné životní rozhodnutí. Co víc k tomu říct? Milujeme se,“ řekla.

Sarah Paulsonová také přiznala, že má velké obavy ze založení rodiny a že je „moc sobecká“ na to mít děti. Mateřství je totiž podle ní pro herečky velmi obtížné. „Nechci být vnitřně rozpolcená. Nechci se jednou dívat na svoje dítě a říkat si, že je na jedné straně to nejlepší, co se mi stalo, ale na druhé straně takovým umíráčkem kariéry,“ uvedla a zavzpomínala i na svoje dětství.

„Bylo těžké, aby moje matka byla všude. Aby přišla na školní besídku a zároveň si vydělávala na živobytí. Já jsem vždycky věděla, co chci v profesním životě dokázat, a nechci se jednou otočit a říct si: Kdybych se tak rozhodla věnovat tenhle čas sobě. Vím, je to sobecké, ale myslím, že slovo sobectví má hodně špatnou reputaci,“ míní.

Sarah Paulsonová získala v roce 2016 za roli prokurátorky v minisérii American Crime Story: Lid versus O. J. Simpson řadu cen včetně Emmy a Zlatého glóbu. Pořád míří výš a chtěla by dostat takovou roli, za kterou by mohla získat Oskara.