Řetězec Planet Hollywood odvrátil bankrot

- Řetězec tematických restaurací Planet Hollywood, který od loňska čelil nebezpečí bankrotu a musel zavřít několik restaurací v USA i ve světě včetně Prahy (Na příkopě), bude moci pokračovat v činnosti. Rozhodl o tom americký federální konkurzní soud ve státě Delaware.

Planet Hollywood International Inc. se sídlem ve floridském Orlandu stanula loni před konkurzním soudem pro zadluženost a neschopnost splácet úvěry, poté však vypracovala plán
restrukturalizce a splácení dluhů, který soudce v pátek schválil. "Jsme opět ve hře," řekl spoluzakladatel společnosti a její výkonný ředitel Robert Earl po výroku soudu.

Prvním krokem bude uzavření zařízení v Beverly Hills a vybudování nové restaurace v Los Angeles, nejspíše na Hollywoodském bulváru.

V rámci úspor uzavřela společnost osm restaurací ve Spojených státech a několik v zahraničí, včetně Prahy. Nyní vlastní 21 restaurací ve Spojených státech a deset v cizině. O tom, zda se Planet Hollywood do Prahy zase vrátí, není zdaleka rozhodnuto.

Spoluzakladateli společnosti před téměř devíti lety byly také hollywoodské herecké hvězdy Bruce Willis, Demi Mooreová, Arnold Schwarzeneger a Sylvestr Stallone. Restaurace lákaly klientelu na snímky nebo rekvizity z filmů, v nichž tito herci účinkovali.

Loni v srpnu byly akcie Planet Hollywood staženy z obchodování na newyorské burze. Při obnoveném obchodování v pátek se jedna akcie prodávala za 16 centů, tedy o jeden cent více než předchozí den.