Renée Zellwegerová na premiéře filmu Dítě Bridget Jonesové (Paříž, 6. září 2016)

Renée Zellwegerová na premiéře filmu Dítě Bridget Jonesové (Paříž, 6. září 2016) | foto: AP

Klidně bych si Bridget Jonesovou zahrála zase, říká Renée Zellwegerová

  • 6
Herečka Renée Zellwegerová (50) potěšila své fanoušky. Přiznala, že by si znovu ráda zahrála roli Bridget Jonesové. Kdyby ji s nabídkou na čtvrtý film oslovili, souhlasila by.

„Vím, že Helen Fieldingová napsala další knihu. Já tu postavu miluji. Takže, pokud by mi zavolali, klidně bych si Bridget zahrála,“ prohlásila Renée Zallwegerová v talk show Lorraine. Žertovala také, že po třetím filmu Dítě Bridget Jonesové by se nový film mohl jmenovat Menopauza Bridget Jonesové.

Po prvních dvou filmech přitom byla  herečka vyčerpaná z výrazných výkyvů tělesné hmotnosti. Kvůli roli musela podstatně přibrat, což jí nevyhovovalo. Po druhém natáčení se nechala slyšet, že už tuto postavu hrát nebude. Nakonec se nechala přemluvit a před třemi roky vznikl i třetí film o Bridget. 

Ještě předtím se herečka v roce 2010 na několik let stáhla z Hollywoodu a přestala úplně pracovat. Byla vyhořelá. Žila v ústraní a novinářům se svěřila, jak pro ni byla tahle zkušenost důležitá. „Už se mi dělalo zle jen z toho, když jsem zaslechla vlastní hlas,“ vyprávěla herečka, která pauzu využila k tomu, aby „na sobě trochu zapracovala“. 

Pobývala na farmě v Connecticutu nebo ve víkendovém domě na Long  Islandu, hlavně se ale zapsala do kurzů psaní na Kalifornské univerzitě. „Chtěla jsem zkrátka vyrůst,“ svěřila se Zellwegerová.

Herečku letos čeká premiéra filmu Judy, v němž hraje Judy Garlandovou. Renée Zellwegerová v snímku zpívá tak dobře, že ji producenti přiměli, aby nahrála album s hity Garlandové. Vyjít by mělo v létě.

13. února 2017