Raper Sean Combs byl zatčen

- Držitel ceny Grammy, Sean “Puffy” Combs, byl ve čtvrtek obviněn z držení dvou ukradených zbraní, které sehrály svou roli při přestřelce v nočním klubu. Pokud soud Combsovu vinu prokáže, múže zpěvák strávit příštích 15 let ve vězení.

Jednu ze zbraní našel vyšetřovatel v raperově sportovním autě, zatímco druhou někdo z vozu vyhodil. Rovněž byli obžalovaní dva Combsovy společníci – kolega Jamal Shyne" Barrow za pokus o vraždu a Combsův bodyguard Anthony Jones za nepovolené držení zbraně.

Pokud se Combsova vina prokáže, může zpěvák dostat až 15 let vězení. Rozhodnutí obvinit mě nebylo správné," prohlásil Sean Combs. Jsem nevinen a svou nevinu prokážu. Důvěřuji Bohu a vím, že mé jméno bude očištěno"

Při přestřelce v přeplněném newyorkském nočním klubu byli zraněni tři lidi. Policie zatkla Seana Combse i jeho přítelkyni, herečku a zpěvačku Jennifer Lopez, krátce po tom, co utekli z místa činu.

Combův právník, John Cochran, který v soudním sporu rovněž zastupoval O. J. Simpsona, řekl, že se Combsovy otisky prstů na zmíněné zbrani nevyskytují. I Jennifer Lopez před velkou porotou přísahala, že svého přítele v noc, kdy jej policie zatkla, se zbraní v ruce neviděla.

Combse , který v roce 1998 vydělal přibližně 53 miliónů dolarů, státní prokuratura přepustila na kauci 10 000 dolarů. Před soudní tribunál se má dostavit až k přelíčení 14. února.

Sean Combs již byl zatčen loni v dubnu, kdy napadl svého hudebního zástupce a zlomil mu čelist a rameno. Combs byl tenkrát uznán vinným za týrání a byla mu nařízena odborná psychiatrická léčba.

Sean Combs