Michael Phelps

Michael Phelps | foto: Reuters

Nikdy nepůjdu úplně dohola, prohlásil plavec Michael Phelps

  • 14
Šestadvacetiletý americký plavec Michael Phelps nedá na své vlasy dopustit. Olympionik a držitel několika světových rekordů je tváří reklamy na šampon a prohlásil, že hlavu by si nikdy nenechal ostříhat dohola.

Přestože Phelpsovy vlasy denně trpí kvůli chloru ve vodě, sestřih dohola není na pořadu dne.

"Nikdy bych si úplně neoholil vlasy. Když vypadají, tak vypadají. Ale nemohl bych vzít břitvu a oholit si hlavu. Neuměl bych si to představit. Nevím, jak bych vypadal bez vlasů," řekl Phelps pro magazín People.

Michael Phelps v reklamě na šampon
Michael Phelps v reklamě na šampon

Michael Phelps dělá reklamu na šampon.

Plavec se stal tváří reklamní kampaně na šampon, který mu pomáhá, a proto prý nemusí přistoupit k tak radikálnímu řešení. Phelps se v reklamě snaží lidi přesvědčit, že díky přípravku, jehož je tváří, budou jejich vlasy zdravé a pokožka hlavy hydratovaná.

"Je to trochu zvláštní, divné, ale v pohodě. Nikdy jsem si nemyslel, že budu na lahvi od šamponu," přiznal sportovec, který se už těší na letní olympijské hry v Londýně, které by měly být pro něj poslední.

"Vždycky jsem si říkal, že nikdy nebudu plavat po třicítce," prohlásil Phelps, který se chce věnovat hlavně své nadaci zaměřené na vzdělávání dětí.

"Pomáhám dětem žít zdravým a aktivním životním stylem. Naučit se jak plavat, je podle mě něco, co potřebují všechny děti," dodal plavec.