Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Naomi propírá své prádlo u soudu

  9:47
Šokovaná, rozzlobená, podvedená a znásilněná. Tak se údajně cítila jedna z nejznámějších modelek, Naomi Campbellová, poté, co britský bulvární list The Mirror zveřejnil článek Naomi: Jsem na drogách. Inkriminovaný text sice vyšel již loni, ale v posledních dnech opět rozvířil dění v britských médiích. Za útok na soukromí" žalovala jedenatřicetiletá topmodelka deník u Nejvyššího soudu v Londýně.
Podívejte se do fotogalerie.
Proti údajnému zásahu do soukromí se jedna z nejlépe placených modelek světa, Naomi Campbellová, brání u Nejvyššího soudu v Londýně. Na tabloid The Mirror podala šestnáctistránkovou žalobu za článek o jejích návštěvách v britském protidrogovém centru Narcotics Anonymous. O své drogové minulosti a četných záchvatech vzteku přišla do soudní síně vypovídat v šedém kalhotovém kostýmku, bílé blůze, černých botách a s výrazným stříbrným křížem na krku.

Jakmile soudce Michael Morland zahájil řízení, mezi Naomi a obhájcem žalovaného bulváru se strhla ostrá výměna názorů. Advokát listu Desmond Browne ebenovou modelku v ničem nešetřil. Její hodnověrnost je pro celý případ klíčová," oznámil předsedajícímu, aby se během následujících minut pokusil u Naomi prokázat pravý opak. Na světlo neváhal vynést i tu nejdusivější špínu.

Naomi útočí
Bylo by fér přiznat, že vaše chování je notoricky známé?" zeptal se advokát. Ano," odtušila modelka. To znamená, že máte pověst ženy s častými záchvaty?" ptal se dál doktor Browne. I to Naomi potvrdila. Řekla ovšem, že si byla vědoma problémů, do kterých ji drogy zahnaly, a proto se rozhodla vyhledat odbornou pomoc. Léčbu v protidrogovém středisku nastoupila rok před tím, než The Mirror otiskl sporný článek.

Mezi diváky v síni zašumělo, když Browne jako důkaz předložil amatérský videozáznam z roku 1998, na němž Naomi nešetří sprostými slovy a nemá daleko k nefalšovanému hysterickému záchvatu. Snímek pořídila nejmenovaná pasažérka letu do Jižní Afriky, která si natáčela modelku během spánku. To, co přítomní v síni viděli, se zcela vymykalo známému obrazu usměvavé dívky z přehlídkových mol. Vůbec jsem se té ženy nedotkla, chtěla jsem jen tu kazetu," reagovala Naomi na obvinění z toho, že dotyčnou pasažérku po probuzení napadla a vyhrožovala jí svou známostí s Nelsonem Mandelou. Vyhrožovala jste jí uvězněním Africkým národním kongresem," vpálil Naomi do očí právník.

Nemyslím, že jsem mluvila o uvěznění," odpověděla modelka. Podle deníku Daily Mirror Naomi však na kazetě zřetelně říká: Zasadím se o to, aby ji lidi z ANC zadrželi na tom zk....ným letišti." Později v tomtéž filmu vyzvídá na svědkyni, modelce Kate Mossové, co nebohé ženě vmetla do tváře. Nazvala jsi ji hnusnou děvkou. Řekla jsi 'ty hnusná děvko s vetřelčí hlavou'," uvedla Mossová.

Nechutné řízení
Zdálo by se, že stěny ctihodného úřadu víc neunesou, ale v tu chvíli obhájce Browne vytáhl další trumf, kterým byl druhý film. Chtěl prokázat souvislost mezi drogovou závislostí a zažívacími neduhy, kterými Naomi trpěla. Film byl natočen během doby, kterou modelka strávila zamčená na záchodě. Mám hrozné křeče," znělo z kabiny.

Naomi v soudní síni zuřila, pak se zase chvílemi potutelně usmívala, na konci však vypadala vyčerpaně. Měla jsem tehdy žaludeční problémy," prohlásila zhnusená kráska. Advokát Browne výslech korunoval otázkami ohledně nahých aktů v knize zpěvačky Madonny s názvem Sex. Zdrcená Naomi prohlásila, že by si přála, aby fotografům nikdy nepózovala.

Slzy vyčerpání
Po šesti hodinách čas pro její svědectví vypršel. Zástupce deníku Desmond Browne modelku přede všemi osočil: Obchodujete se svou slávou, kterou prodáváte médiím, takže musíte počítat se všemi následky a nekňučet." S tím nesouhlasím," bránila se kráska. Browne si však byl svou věcí jist: Uzavřela jste nepsanou smlouvu s médii, obchodujete se svou slávou, je to tak?"

Ne, jsem modelka a moje fotografie se objevují v módních časopisech. To je moje práce. Žena na molu není tou, kterou jsem ve skutečnosti," dodala Naomi a propukla v pláč.

Její advokát Andrew Caldecott uvedl, že detaily o modelčině léčbě musel deníku vyzradit někdo z jejích nejbližších přátel. Zástupci deníku The Mirror dali předem najevo, že se hodlají v případě prohry odvolat a jít až třeba k Evropskému soudu pro lidská práva. Editor deníku Piers Morgan k tomu řekl: Naomi si myslí, že vyvolá velkou nevoli proti tisku. Já však pevně věřím v zaručenou svobodu projevu a názoru. Je to právo všech novin v této zemi." Potom soudce Morland řízení odložil.

Světoznámá modelka Naomi Campbellová

Naomi Campbellová s Miss USA 2001

Koncert na počest 30. výročí sólové dráhy popové megahvězdy Michaela Jacksona.

Autor:
  • Nejčtenější

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

23. dubna 2024  8:30

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

29. dubna 2024  16:05

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

29. dubna 2024

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Do Bolívie jsem odešla kvůli smrti rodičů, přiznala sestra Romana Vojtka

27. dubna 2024

Mladší sestra herce Romana Vojtka (52) Edita Vojtková (49) je módní návrhářkou a žije v Bolívii. Do...

Bořek Slezáček bude brát hodiny herectví v Berlíně. Bude to drahé, říká

1. května 2024

Byl modelem, průvodcem, moderátorem, zpěvákem a v současné době je zejména hercem. Svoji novou...

Máme vztahový klid bez vysvětlování a zpovídání se, říká žena F. A. Brabce

1. května 2024

Režisér a kameraman F. A. Brabec (69) a jeho žena kostýmní výtvarnice Jaroslava Brabcová Pecharová...

Učím se, že naději musí člověk najít sám v sobě, říká Milena Steinmasslová

30. dubna 2024

Premium Povídat si s Milenou Steinmasslovou je čirá radost. „Jsem ráda na světě. Vždyť ten svět se povedl....

Charlotte Ella Gottová je dospělá. Třetí dcera pěvecké legendy slaví osmnáctiny

30. dubna 2024  19:10

Přestože její tatínek říkal, že je už téměř hotová zpěvačka, ona se radši drží stranou a záře...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě

Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit. Stačí dodržovat pár...

SVJ si bude brát úvěr na opravu balkonů. Musím platit, i když ho nemám?

Výhodou bytu ve vlastnictví je, že ho můžete kdykoli prodat, pronajmout či rekonstruovat, aniž byste potřebovali...

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého ovčáckého psa? Tak...