Jiří Paroubek

Jiří Paroubek | foto: ČTK

Na romantiku nemám čas, říká o Vánocích Jiří Paroubek

  • 102
Jiří Paroubek je coby šéf socialistů časově velmi vytížený, a tak na dodržování vánočních zvyků mnohdy nezbývá čas. "Přiznám se, že na romantiku nemám moc čas. Vlastně většinou ještě na Štědrý den pracuji. Letošní rok je výjimkou. Mám malý vyřezávaný betlém a přichystané dárky pro mé blízké," řekl iDNES.cz Paroubek.

Svátky chce prožít v příjemné atmosféře. "Dopřejeme si domácí pohodu a klid. Vánoční svátky jsou obdobím, kdy bychom všichni měli odpočívat, vidět se s blízkými a nabrat síly do dalšího roku. A já se budu snažit toto pravidlo letos dodržet," slíbil šéf ČSSD.

Na party přišli i manželé Paroubkovi
Petra a Jiří Paroubkovi

Dárky pro své blízké prý koupil včas. "Větší část dárků jsem nakoupil v předstihu. A pár dnů před Vánocemi jsem ještě využil k nákupu drobností, které však, doufám, udělají obdarovaným stejnou radost, jako ty dárky ´velké´."

A jak vypadá štědrovečerní menu u Paroubkových? "Bývá podobné jako ve většině českých rodin, tedy smažený kapr a bramborový salát. Ale tentokrát budeme v zahraničí, takže přesně nevím," uzavírá Jiří Paroubek.