Mossová chce koupit obraz, k němuž stála modelem

Osmadvacetiletá Kate Mossová, jedna z nejžádanějších modelek světa, která před pár dny porodila holčičku Lolu, chce čtyři miliony dolarů koupit obraz. A ne ledajaký. Je na něm ona sama na začátku svého těhotenství a namaloval ho slavný britský malíř Lucien Freud.
Obraz nese název Nahý portrét 2002. Ležící Kate je na něm téměř v životní velkosti a se sotva znatelným bříškem.  Osmadvacetiletá Kate byla malíři modelem řadu večerů a dnů. Cítila, že Freud ji zvěční způsobem, kterému se nemůže rovnat ani
ta nejdokonalejší fotografie, kterých má modelka bezpočet.   "Kate by moc chtěla obraz koupit. Dala svoji nabídku a nyní čeká se zkříženými prsty," uvedl modelčin přítel. Prodej obrazu s Mossovou je nyní v rukou obchodního zastoupení společnosti New York's Acquavella Contemporary Art, která obraz převzala v pátek.

Osmdesátiletého Freuda Britové považují za největšího žijícího umělce. Kate není první těhotnou modelkou, kterou Freud portrétoval. V roce 1997 namaloval modelku a exmanželku rockera Micka Jaggera Jerry Hallovou v devátém měsíci těhotenství.

Kate Mossová o víkendu porodila holčičku Lolu. Otcem modelčina prvního dítěte, které přišlo na svět v londýnské nemocnici St. John and Elizabeth Hospital, je její přítel Jefferson Hack.

Modelka Kate Mossová