Amy Winehouse navrhla pro oděvní společnost Fred Perry kolekci oblečení.

Amy Winehouse navrhla pro oděvní společnost Fred Perry kolekci oblečení. | foto: Daily Mail

Módní kolekce Amy Winehouse je vyprodaná, stihla ale navrhnout další

  • 16
Po zpěvačce Amy Winehouse nezůstaly jen nedokončené písně, kterých prý je celý tucet, ale také dosud nepředvedená módní kolekce. Amy ji navrhla pro módní společnost Freda Perryho. Ten její nové návrhy neuvede do prodeje, dokud k tomu nesvolí rodiče zesnulé zpěvačky.

Amy Winehouse spolupracovala s Fredem Perrym už delší dobu. V oblečení, které pro něj navrhla loni, i sama pózovala. V rozhovoru pro časopis Harper's Bazaar pak prozradila, že vytvořila další kolekci. Tu už ale nestihla představit.

Fred Perry se tak musí rozhodnout, co s kolekcí pro podzim a zimu 2012 udělá. Rozhodnutí prý ponechá na rodině zpěvačky. "Vše se uvidí, až si promluvím s rodiči Amy a jejím manažerem," řekl deníku Daily Mail Perry.

Zpěvačka pro značku Freda Perryho navrhla nejprve kolekci inspirovanou padesátými léty. Její návrhy se prodávaly velmi dobře, stejně jako letní kolekce v havajském stylu, kterou představila společnost v březnu.

Smrt zpěvačky vzbudila o věci související s ní obrovský zájem, takže nejnovější kolekce byla téměř vyprodána. Cena zbylých kusů na internetu, mezi nimiž je šedá úzká sukně a růžové tričko s límečkem, po smrti zpěvačky strmě vzrostla, stejně jako cena všech memorabilií.

Mitch Winehouse si prohlíží plakáty od fanoušků před domem své dcery

Zpěvaččin otec Mitch Winehouse se ale rozhodl fanouškům dát některé úplně zdarma a před jejím domem rozdával oblečení. "Přála by si, aby její fanoušci měli její oblečení," řekl Winehouse a nadšeným lidem, kteří se shromáždili před domem v londýnské čtvrti Camden, rozdával její trička nebo sluneční brýle.

"Chodím sem denně od její smrti a tohle jsem nečekala. Budu to opatrovat do konce života," řekla nadšená fanynka, která získala červený top.

Před odjezdem Mitch Winehouse ještě řekl fanouškům: "Prosím, poslouchejte její hudbu. Bůh žehnej Amy Winehouse."