Rey Koranteng. Když před třiceti lety začala vysílat Nova, bylo to na mediálním trhu velké zjevení. A jako zjevení působil i on. Dnes už se tomu nikdo nediví, ale tehdy to byl nezvyklý tah. Populární moderátor vypráví o svých začátcích, ale i o tom, proč si nikdy nepromluvil se svým otcem. | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Bulvární období Novy mladí nepamatují, zprávy už jsou jinde, říká Rey Koranteng

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Když před třiceti lety začala vysílat Nova, bylo to na mediálním trhu velké zjevení. A jako zjevení působil i Rey Koranteng. Dnes už se tomu nikdo nediví, ale tehdy to byl nezvyklý tah. Populární moderátor vypráví o svých začátcích, ale i o tom, proč si nikdy nepromluvil se svým otcem.

Na Nově jste začal moderovat počasí v pouhých devatenácti. Jak jste se tam objevil?
Pracoval jsem ve společnosti Meteopress, která se zabývala zpracováním meteorologických informací a jejich popularizací. Dostali jsme zakázku připravit relaci o počasí pro nějaký subjekt, který si říkal televize Nova. Bylo to na podzim roku 1993, kdy Nova ještě nevysílala a já o ní nic nevěděl. S doktorem Kračmarem, majitelem Meteopressu, jsme chodili na jednání, kde se vymýšlelo, jak by měla relace vypadat. Zprávy o počasí bývaly do té doby hodně sterilní, proto jsme chtěli, aby měly novou, zcela odlišnou podobu.

Taky mi připomínal, že jsem první tmavý moderátor v téhle zemi a že by mě mohli z obrazovky stáhnout, pokud bych tam divákům nesedl.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se