Herec Jiří Mádl a Česká Miss 2011 Jitka Nováčková

Herec Jiří Mádl a Česká Miss 2011 Jitka Nováčková | foto: Koláž - iDNES.cz

Miss Nováčková a herec Mádl odlétají do New Yorku na stejnou školu

  • 22
Na New York Film Academy nastoupí letos v létě hned dva Češi. Česká Miss Jitka Nováčková získala lekce herectví na této prestižní škole spolu s korunkou královny krásy. Herec Jiří Mádl tam jede na vlastní pěst. Chce studovat scénáristiku.

Jitka Nováčková si po úspěšném složení maturity na českobudějovickém gymnáziu nebude užívat dlouhých prázdnin jako její spolužáci. Na New York Film Academy nastoupí už v červenci.

MISS POD LUPOU: Jitka Nováčková

"Ještě nikdy jsem v New Yorku nebyla, bude to moje premiéra. Spousta známých mi o něm ale vyprávěla a všichni se shodli, že z něj budu unesená, tak doufám, že mají pravdu,“ těší se Jitka. Doufá, že herecké vzdělání uplatní nejen při castinzích a na mole.

V srpnu se ale musí přesunout do brazilského Sao Paola, kde bude naši zemi reprezentovat na Miss Universe.

V New Yorku ji vystřídá Jiří Mádl. Na New York Film Academy chce studovat od srpna a hodlá tu strávit celý rok.

"Mám v plánu studovat tam scenáristiku. Nevím, jestli mi vystačí peníze na to, abych celý rok strávil v New Yorku. Uvidíme. Nerad mluvím o svých plánech. Často se mi pak stává, že nevyjdou, jak si přeju," nechce herec nic zakřiknout. Svůj sen ale hodlá uskutečnit za každou cenu, dokonce už pronajal svůj pražský byt.

Herec Jiří Mádl při autogramiádě k filmu V peřině (Zlín, 30. května 2011)

"Vždycky jsem chtěl psát. Chtěl jsem být především autorem, nejen filmových scénářů, ale i novinových článků. Už když jsem hrál v pubertě hokej, věděl jsem, že psaní je to, co bych chtěl dělat. Psaní je pro mě nejpřirozenější způsob sebevyjádření," svěřil se Mádl.

,