Wade Robson

Wade Robson | foto: Profimedia.cz

Jackson nemá klid ani po smrti, choreograf ho zažaloval pro zneužití

  • 8
Zatímco se Jacksonova rodina soudí o miliardové odškodné za jeho smrt, australský tanečník naopak zažaloval Michaela Jacksona. Tvrdí, že ho Jackson sexuálně obtěžoval, když byl dítě. V minulosti to přitom u soudu popřel.

Podle serveru TMZ podal australský tanečník a choreograf Wade Robson žalobu na Michaela Jacksona 1. května. Požaduje v ní peněžité odškodnění ze zpěvákovy pozůstalosti.

Robson ke své žalobě přikládá posudek dětského psychiatra Davida Arrendonda ze San Franciska, u něhož se po domnělém znásilnění léčil.

S Jacksonem se měl potkat v roce 1987, kdy mu bylo pět let. Zpěvák si ho poté zval k sobě do domů v Los Angeles a Las Vegas a také na ranč Neverland.

Wade Robson s manželkou Amandou

Michael Jackson na obálce časopisu Rock & Pop v roce 1987

Nyní třicetiletý australský tanečník přitom svědčil ve prospěch Jacksona při procesu v roce 2005, kdy zpěvák čelil obvinění z pohlavního zneužívání dětí. Tehdy byl popový král shledán nevinným.

"Je to absurdní. Byl jedním z nejsilnějších svědků na obranu Michaela Jacksona," podivuje se nad Robsonovým obviněním právník Tom Mesereau, jenž Michaela v roce 2005 obhajoval.