Bigi Jackson (březen 2024)

Bigi Jackson (březen 2024) | foto: Profimedia.cz

Nejmladší syn Michaela Jacksona už nechce být Blanket a vede spor s babičkou

  • 67
Na rozdíl od svých sourozenců Prince (27) a Paris (25) Jacksonových zmizel nejmladší syn Michaela Jacksona Blanket (22) z veřejného života. Už nechce, aby se mu říkalo Blanket a vede spor se svou babičkou Katherine (93) o otcovo dědictví.

Oficiální jméno nejmladšího syna Michaela Jacksona je Prince Michael II. Zpěvák ale po jeho narození uvedl, že mu říká Blanket (přikrývka) a nazývá ho tak celá rodina.

První Blanketova fotka, která oblétla svět, byla kontroverzní. Michael Jackson ho coby devítiměsíční miminko vystrčil se zakrytou hlavou z balkonu berlínského hotelu, aby ho ukázal fanouškům. Vzbudil tehdy pochybnosti o svých rodičovských schopnostech. Pár měsíců poté se navíc rozjela řada obvinění ze sexuálního zneužívání dětí.

Michael málem upustil svého syna z balkonu

Blanket i jeho sourozenci měli od té doby paparazzi v patách a museli se skrývat. Na veřejnosti se objevovali zřídka a většinou v maskách nebo látkou zakrytým obličejem. Žili zavřeni na ranči Neverland, nechodili do školy, měli domácí učitele.

Jacksonova dcera Paris: Nošení masek bylo hloupé, ale měla jsem dětství

Po Jacksonově smrti v roce 2009 se jeho matce Katherine, která se stala poručnicí dětí, podařilo sedmiletého Blanketa uchránit před médii a své soukromí si udržel i v dospělosti.

Nechává si říkat Bigi a žil dosud klidným životem ve svém sídle, kde podle bratra Prince převážně sleduje filmy od Marvelu a čte komiksy. Filmy jsou jeho vášní od mala a bratr vidí jeho budoucnost právě ve filmovém průmyslu. Loni Bigi Jackson napsal a režíroval krátký film Rochelles.

Ročně dostává 8 milionů z otcovy pozůstalosti a dostane dalších 33 milionů, které mu budou vyplaceny postupně ve 30, 35 a 40 letech.

Nyní má ale obavu, aby peníze nerozházela jeho babička. Požádal soud, aby jí nedovolil dál utrácet v právní bitvě o prodej práv k Jacksonově tvorbě.

Společnost Sony koupila práva na polovinu Jacksonovy tvorby za 600 milionů dolarů. Katherine Jacksonová ani Bigi Jackson s prodejem nesouhlasili. Když soud jejich stížnost zamítl, rozhodla se Katherine odvolat. Bigi Jackson její odvolání nepodpořil a chce jí zabránit, aby utrácela pozůstalost za právníky, kteří už ji stáli statisíce dolarů.