Meryl Streepová v roce 2014 a 1979

Meryl Streepová v roce 2014 a 1979 | foto: Koláž iDNES.cz

Streepová se kdysi trápila kvůli vzhledu. Pomohl jí kameraman Ondříček

  • 14
Herečka Meryl Streepová (69) prozradila, že na filmy ze 70. a 80. let se nedokáže dívat s potěšením. Příliš jí připomínají období, kdy od hollywoodských producentů slýchala, že není moc hezká, má kila navíc a příliš velký nos.

„Občas se náhodou dostanu k filmu, v němž jsem hrála a byla jsem tam velmi mladá a velmi krásná. Ale byla jsem také velmi nešťastná. Myslela jsem si, že mám příliš velký nos a jsem tlustá. Protože to vám pořád říkali lidé kolem,“ vysvětlila herečka, proč se na své starší filmy nedívá moc ráda.

Streepová přitom zaujala už ve svých prvních rolích a dala jasně najevo, že filmaři pracují s výjimečným talentem. První velké ocenění své práce převzala v roce 1979, získala Emmy za roli Ingy Helmsové Weissové v minisérii Holocaust. 

O rok později přezvala svého prvního Oscara za roli Joany Kramerové ve filmu Kramerová versus Kramer. Další dvě zlaté sošky od filmové akademie získala v roce 1983 za Sophiinu volbu a 2012 za Železnou lady.

Herečka se přestala trápit tím, jak vypadá před kamerou, po radě českého kameramana Miroslava Ondříčka. V roce 1983 spolu natáčeli film  Silkwoodová.

„Nestarej se o kameru, klidně se k ní otoč zády, ať si tě hledá sama, ať si tě objevuje,“ poradil jí tenkrát Ondříček. To prý byla pro její hereckou kariéru zásadní rada, které se od té doby držela.

26. února 2012