Lumír Olšovský testuje absint | foto: Míla Lepší

Lumíra Olšovského okradli, gay svatba se odkládá

  • 14
Herec Lumír Olšovský je pěkně naštvaný, na krku má další mimořádné výdaje. Úmysl uspořádat kolem Vánoc gay svatbu a velkolepou svatební hostinu se totiž pomalu rozplývá. I když si za to může i částečně sám.

Lumír totiž zpíval tak nahlas, že vůbec neslyšel, jak mu někdo na ulici rozbil dlažební kostkou okno u auta. "Zaparkoval jsem pod oknem své profesorky zpěvu na Pankráci, šel jsem na hodinu. Když jsem přišel k autu, mělo rozbité sklo a panel rádia byl fuč. Přitom zlodějům není absolutně k ničemu. Měl jsem ho ale vzít s sebou nahoru a taky jsem neměl zpívat tak hlasitě, protože bych to jinak slyšel, musela to být pěkná rána," postěžoval si herec, který kromě alimentů na dceru Zdeničku splácí i hypotéku na byt.

Auto má Lumír sice havarijně pojištěné, ale s větší spoluúčastí, takže od pojišťovny asi nic nedostane. S přítelem Pavlem jsou spolu už sedmým rokem a úmyslem se "vzít" se netají. Kdy to však bude, zůstává ve hvězdách. Oba totiž studují, Lumír kvůli tomu i částečně omezil své pracovní aktivity. Denní studium režie na DAMU je totiž velmi náročné.

"Baví mě to a školu chci rozhodně dokončit, takže některé jiné aktivity musejí stranou," konstatoval Lumír, který je nejen držitelem ceny Thálie, ale autorem i režisérem muzikálů Knihovna a Den na zkoušku. V současné době hraje v několika muzikálech Hudebního divadla Karlín a v roce 2005 dokonce založil Společnost Théâtre Variété, která se zabývá historií tohoto divadla.