Mossimo Giannulli a Lori Loughlinová (Boston, 3. dubna 2019)

Mossimo Giannulli a Lori Loughlinová (Boston, 3. dubna 2019) | foto: AP

Herečka Loughlinová se přizná k podvodu u přijímaček a půjde do vězení

  • 72
Hvězda seriálu Plný dům Lori Loughlinová (55) a její manžel Mossimo Giannulli (56) půjdou na několik měsíců do vězení. Rozhodli se přiznat k tomu, že se snažili dostat svoje děti podvodem na prestižní jihokalifornskou univerzitu.

Americká herečka Lori Loughlinová stanula před soudem spolu s dalšími, převážně movitými rodiči, kteří podle vyšetřovatelů zaplatili na úplatcích dohromady desítky milionů dolarů, aby zajistili svým dětem místo na prestižních univerzitách.

Herečka podle obvinění zaplatila půl milionu dolarů, což je v přepočtu kolem 12,3 milionu korun, aby byly její dvě dcery zapsány do veslařského týmu na jihokalifornské univerzitě, ačkoliv ani jedna z nich tento sport nedělala. Loughlinová původně tvrdila, že platby vnímala jako legální příspěvky pro univerzitu a nevěděla prý o tom, že se jedná o úplatek.

Podle prokuratury vyslovili Loughlinová a její manžel, který je uznávaným návrhářem a zakladatelem značky Mossimo, souhlas s tresty vězení v délce dvou, respektive pěti měsíců. Svou vinu mají doznat před soudem v pátek.

Loni v březnu hereččina dcera Olivia Jade (20), která se živí i jako youtuberka, prohlásila, že studium na univerzitě vlastně nikdy ani neplánovala. „Na univerzitu jsem šla jen proto, že mě rodiče přinutili. Tlačili na mě proto, že sami toto vzdělání nemají,“ řekla Giannulliová v rozhovoru pro Zach Sang Show a dodala, že její rodiče jsou vlastně pěkní pokrytci.

Ve stejném případu byla již dříve odsouzena ke dvěma týdnům vězení herečka Felicity Huffmanová, známá například ze seriálu Zoufalé manželky.

13. března 2019

,