Donald Trump a Kim Kardashianová

Donald Trump a Kim Kardashianová | foto: AP

Kardashianové za jednu fotku zaplatí více, než má prezident USA za rok

  • 6
Instagram už dávno není jen místo plné kýčovitých fotografií západů slunce. Pokud jste slavná celebrita jako Kim Kardashianová (37), dají se na této platformě vydělat opravdu slušné peníze.

Firmy si dnes k propagaci svých výrobků vybírají celebrity a další osobnosti ze sociálních sítí, které mají hodně „followerů“.

Podle webu STAT si tak hvězda reality show Kim Kardashianová vydělá za jeden jediný post na Instagramu průměrně více peněz, než činí výplata amerického prezidenta za celý rok, což je 400 tisíc dolarů. 

STAT zveřejnil smlouvu mezi společností Duchesnay USA, která se zabývá distribucí léčiv, a společností Kimsaprincess, která patří právě Kardashianové. Ve smlouvě je uvedeno, že firma zaplatí influencerce půl milionu dolarů za jedno foto propagující produkt Dicledis - pilulky proti ranním nevolnostem v těhotenství.

Profesionální celebrita Kim Kardashianová je aktuálně na pátém místě v žebříčku nejúspěšnějších celebrit na Instagramu. Její příspěvky odebírá již přes 114 milionů nadšených sledujících. 

Na prvním místě se drží zpěvačka a herečka Selena Gomezová. Ta si za jeden reklamní post údajně vydělá 550 tisíc dolarů. 

Top 5 nejsledovanějších hvězd na Instagramu:

1. Selena Gomezová (139 milionů sledujících)

2. Cristiano Ronaldo (133 milionů sledujících)

3. Ariana Grande (123 milionů sledujících)

4. Beyoncé (116 milionů sledujících) 

5. Kim Kardashianová (114 milionů sledujících)

Kardashianová natočila s dcerou a matkou kampaň pro luxusní značku Fendi:

13. července 2018