Harry Melling ve filmu Harry Potter a kámen mudrců (2001) a Bledé modré oko...

Harry Melling ve filmu Harry Potter a kámen mudrců (2001) a Bledé modré oko (2022) | foto: Profimedia.cz

Herec z filmů o Harrym Potterovi se změnil téměř k nepoznání

  • 27
Účast v jedné z nejslavnějších filmových sérií všech dob o Harrym Potterovi vynesla slávu většině tehdejších dětských herců. Mnozí se snaží ve filmovém byznysu prosadit i v současnosti. Jedním z nich je i Harry Melling (33), který ve filmech ztvárnil Harryho bratrance Dudleyho Dursleyho.

Herce přitom trochu trápilo, že si ho všichni od jeho deseti let pamatují jen jako nevrlého příbuzného Harryho Pottera, který byl ke všemu převážně zápornou postavou. „Byl bych rád, kdyby se mluvilo o tom, co dělám teď,“ řekl Melling, který poprvé ztvárnil Dudleyho ve filmu Harry Potter a kámen mudrců z roku 2001.

Bývalá dětská herecká hvězda si ale uvědomuje dopad příběhů o čarodějnickém učni. Už od doby, kdy se poprvé objevil v sáze o Harry Potterovi, herec vždycky žasl nad generační silou této franšízy. V poslední době si jí všímá i v dospělosti.

„Moji přátelé teď mají děti, které ty knihy taky znají a říkají mi: Strýček je Dudley!“ prozradil Harry Melling a dodal, že chápe, že bude s rolí vždy spjat. Zároveň je ale rád, že dostává příležitost i v jiných filmových či seriálových dílech a nemluví se tak jenom o jeho herectví z dob natáčení Harryho Pottera.

Melling, který od dob Dudleyho Dursleyho prošel velkou fyzickou proměnou, má na svém kontě seriály jako Dámský gambit, Jeho temné esence a Válka světů. Hrál i ve filmech Ďábel, Čekání na barbary nebo loňské novince Netflixu Bledé modré oko, kde hraje Edgara Allana Poea.