Majitel a ředitel firmy Tesla Elon Musk (9. března 2020)

Majitel a ředitel firmy Tesla Elon Musk (9. března 2020) | foto: Profimedia.cz

Elon Musk vysvětlil, jak číst jméno jeho novorozeného syna X Æ A-12

  • 171
Miliardář a šéf společností Tesla a SpaceX Elon Musk (48) zaujal v podcastu Joea Rogana již před dvěma lety. Tehdy si dal v průběhu vysílání s moderátorem jointa a několik sklenek whisky. Tentokrát odpověděl mimo jiné i na otázku, jak vlastně správně číst jméno jeho syna X Æ A-12.

Moderátora Joea Rogana pobavilo, že nejmladší syn Elona Muska se narodil 4. května 2020 v mezinárodní den sci-fi ságy Star Wars. Hned na úvod se také nebál zeptat, jak vlastně jméno dítěte správně číst.

Podle Muska se syn opravdu jmenuje X, následující Æ vyslovuje jako anglické slovo Ash (prach) a A-12 je zkratkou Archangel 12, což byl krycí název nejvýkonnějšího průzkumného letounu dvacátého století patřícímu CIA – Lockheed A-12. Celé jméno momentálně nejmladšího Muska by se tak pravděpodobně mohlo vyslovovat jako X Ash Archangel Twelve.

Během rozhovoru si Elon Musk pochvaloval otcovství po čtyřicítce. „Čím jsem starší, tím více si to užívám. Miminka jsou úžasná, je to nádherné,“ řekl.

Podle mnoha komentářů na sociálních sítích si kontroverzní vizionář výběrem jména pro syna možná jen utahuje z novinářů. Kalifornské zákony totiž jasně zakazují symboly a jednotlivá písmena jako jméno.

Zpěvačka Grimes, která chlapce porodila, v minulosti oznámila, že dítěti nebudou s Muskem vnucovat jeho fyzické pohlaví, dokud si samo neujasní svou pohlavní identitu.

Congratulations to Elon and Grimes on the birth of their baby boy ❤️

5. května 2020 v 19:42, příspěvek archivován: 9. května 2020 v 8:39

Z předchozího manželství se spisovatelkou Justine Muskovou (47) má miliardář dalších pět synů. Ti se nejmenují poměrně nijak výjimečně: Griffin, Xavier, Damian, Saxon a Kai. První Muskův syn Nevada zemřel v roce 2002 ve věku deseti týdnů na syndrom náhlého úmrtí kojenců, při kterém dítě přestane náhle dýchat. Pro zpěvačku Grimes je syn s extravagantním jménem jejím prvním dítětem.

VIDEO: Elon Musk v podcastu Joe Rogan Experience (2020):