Michaela Dolinová | foto: KORZO

Dolinová o vyhazovu z Novy: Je zázrak, že jsem vydržela tak dlouho

  • 15
Pro herečku a moderátorku Michaelu Dolinovou nezačal rok 2008 zrovna nejveseleji. Je zklamaná, že nedobrovolně musela i se svým kolegou Michalem Jagelkou odejít z ranního vysílání Snídaně s Novou, na druhou stranu ale říká, že ji to nijak nepřekvapilo.

"Živé vysílání je droga, přiznám se, že předtáčení pořadů mě dost zdržuje. Na druhou stranu nijak mě nezaskočilo, že mi Nova neprodloužila smlouvu. Tušili jsme to už delší dobu, vlastně považuju za malý zázrak, že jsem vydržela tak dlouho. Byla jsem jedna z mála, kteří ve Snídani byli téměř od začátku. Jednou to muselo přijít, jedna kapitola mého života se prostě uzavírá," konstatovala třiačtyřicetiletá Míša.

Zároveň dodala, že určité plus ale tady je. Nebude muset ráno vstávat, její dvě dcerky si jí daleko více užijí, a navíc prý se nyní bude cítit daleko svobodnější. Není totiž vyloučeno, že ji brzy uvidíme na obrazovce jiné televize.

"Měla jsem velmi zajímavé nabídky, které jsem odmítala, protože jsem se cítila být vázána Novou. Nechtěla jsem zradit, teď už je to něco jiného. Víte, je to tak, že něco končí, ale zároveň něco nového začíná," říká.

Obavy z toho, že by Nova mohla mít k jejím aktivitám na konkurenčním poli výhrady, odmítá. Nebojí se ani, že by přišla o hereckou příležitost v populárním seriálu televize Nova - Ordinace v růžové zahradě.

"To je herecká práce, kde nejsem vázána externí smlouvou, jako to bylo v případě Snídaně, kde jsem spadala pod redakci publicistiky a pak zpravodajství," vysvětlila.

Navíc prý bude její postava v Ordinaci mít v dalších dílech daleko větší rozměr a doktorce Páleníkové a doktoru Mázlovi dokonale zamotá hlavu.