Clinton dostane za slovo tisíc dolarů

  • 13
Bývalý prezident USA Bill Clinton v neděli večer poprvé vystoupí v pravidelném nedělním pořadu televizního kanálu CBS "60 minut". Za každé slovo v rubrice pořadu s názvem Pro a proti, kterou povede s bývalým prezidentským kandidátem, senátorem Bobem Dolem, dostane Clinton tisíc dolarů.

Kontrakt je zatím podepsán na deset týdnů. Podle znalců byl Clintonův honorář stanoven na jeden milion dolarů. Vzhledem k tomu, že v plánovaném pětačtyřicetisekundovém vystoupení může pronést zhruba devadesát slov, zaplatí mu televize za každé slovo více než tisíc dolarů.

Analytický program "60 minut" se vysílá od roku 1968 a pravidelně jej sleduje šestnáct milionů Američanů. Vedení televize předpokládá, že Clinton může talk-show, která patří ke špičce informativně-analytických pořadů, sledovanost ještě zvýšit.

Clintonovy námluvy s CBS začaly už loni, kdy mu televize dokonce nabídla, aby moderoval jednu z jejích denních talk-show. Zájem o exprezidenta měl i televizní kanál NBC, nicméně rozhovory prý ztroskotaly právě na výši honoráře. NBC byla údajně ochotna Clintonovi platit jen třicet až padesát milionů dolarů ročně.