Miss Habáňová pomůže vybrat svou nástupkyni. Nebude mi líto, říká

  • 4
Poslední ročník soutěže Česká Miss doprovázela spousta problémů. Spíše než hledání nové nejkrásnější dívky Česka se řešilo, jestli nějaké klání vůbec bude. Novou královnou krásy se nakonec v Brně stala Michaela Habáňová (21), která nyní pomůže s výběrem své nástupkyně.

„Je to úplně jiný styl života a velká změna. Ale když je do toho člověk hozený, tak mu nezbývá nic jiného, než se rychle zorientovat,“ popsala své působení ve funkci královny krásy studentka fyzioterapie ze Zlína s tím, že díky soutěži se upravil okruh přátel a lidí v jejím okolí. „Člověk zjistí pravé a nepravé přátelé. Velmi rychle se ukáže, kdo se s vámi baví kvůli titulu a kdo kvůli tomu, kdo opravdu jste.“

Největší zkušeností ale pro brunetku bylo světové finále Miss Universe v Las Vegas, kde sice nevyhrála, ovšem účast bere jako velkou školu. 

„Tam člověk během chvíle zjistí, jak to všechno funguje. Na takové soutěži vám nezbývá moc prostoru pro tápání, nebo nervozitu. Tam člověk musí působit sebejistě a snažit se naplno vyniknout,“ míní Česká Miss 2017. 

Neúspěch v soutěži rozhodně nebere jako svou osobní prohru. Ba naopak. Nabrala tam nejen spoustu zkušeností do dalších přehlídek a focení, ale také získala mnoho přátel.

„Člověk je tam tři týdny a tak samozřejmě doufá, že by mohl vyhrát. Ale já si odnesla hlavně zážitky, které jsou neopakovatelné a jen tak někomu se nepoštěstí,“ míní Michaela Habáňová.

Českou Miss 2017 nyní čeká náročné období, kdy bude společně s organizátory soutěže krásy hledat svou nástupkyni. Castingy na Českou Miss 2018 začnou 27. ledna v Olomouci. Následovat bude casting ve Zlíně, v Brně a v Praze. Michaela Habáňová konec kralování nebere jako zlý sen, ale spíš jako nový začátek. Nebude jí to prý líto a nejvíce se těší na to, že adeptkám o titul královny krásy bude moci sdělovat své zážitky.

Nová Česká Miss 2018 bude zvolena v červnu v Brně a získá ceny za téměř dva miliony korun, nové příležitosti v oblasti modelingu i účast na světové soutěži krásy.