Jacqueline Kempová bojuje s anorexií už více než 50 let.

Jacqueline Kempová bojuje s anorexií už více než 50 let. | foto: Profimedia.cz

Britka bojuje s anorexií více než padesát let. Připadala si ošklivá

  • 6
Čtyřiašedesátiletá Jacqueline Kempová má většinu života problémy s příjmem potravy. Všechno začalo, když se jako školačka srovnávala s nejlepší kamarádkou a nepřipadala si hezká.

Jacqueline Kempová s hubnutím začala v roce 1962. Během několika měsíců se u ní projevila anorexie. Přestože vyhledala pomoc lékařů, nikdy se úplně nevyléčila. Při výšce 165 centimetrů nikdy nevážila více než 44 kilo. 

Kvůli svým potížím si nemohla udržet práci. Anorexie ji stála zdraví, štěstí a šanci mít rodinu.

"Provdala jsem se za anorexii a všechno ostatní šlo na vedlejší kolej. Přestože jsem chtěla mít děti, věděla jsem, že bez přibírání na váze to nepůjde a to mě děsilo. Anorexii jsem ještě neporazila, ale naučila jsem se s ní žít," cituje Britku list Daily Mail

V nejhorším období ji strach naháněla i představa, že si dá sušenku s šálkem čaje. Byla příliš fixována na to, jak vypadá a kolik váží.

Protože v 60. letech, kdy u ní anorexie propukla, neexistovala pořádná léčba, bojovala s nemocí sama. Nyní se snaží pomáhat lidem s podobnými problémy. 

"Je mnoho žen a mužů umírajících na anorexii. Je to rostoucí problém, zejména teď, když jsou i webové stránky, které propagují a podporují anorexii. Všechny by je měly zakázat," dodala.