Betty White (Los Angeles, 17. září 2018)

Betty White (Los Angeles, 17. září 2018) | foto: Profimedia.cz

Můžu zůstat vzhůru, jak dlouho chci, žertuje Betty White v 99 letech

  • 13
Americká herečka Betty White v neděli oslavila 99. narozeniny. Žádnou oslavu v plánu neměla. Jen nakrmila pár kachen, které pravidelně navštěvují její domov v oblasti Los Angeles. Jako narozeninové jídlo zvolila hotdog a hranolky, které jí přinesl s kyticí růží její dlouholetý přítel a agent Jeff Witjas.

„Vzhledem k tomu, že mi je 99 let, můžu zůstat vzhůru, jak dlouho chci, aniž bych požádala o povolení!“ vtipkovala herečka v e-mailu pro agenturu Associated Press.

Ne zrovna zdravé jídlo a pití s mírou. Tak by se daly shrnout rady herečky na dlouhý život. Betty White už v minulosti přiznala, že jen málokdy se jí povede ráno pořádně snídat. K obědu jí klidně stačí sendvič. Někdy nestíhá, protože stále natáčí, a když má volno, pomáhá coby dobrovolnice v losangeleské zoo. Herečka si nejraději dá hranolky a hot dog, které zapije dietní colou. Před spaním si dá panáka vodky, občas i s citronem. 

Herečka, komička, zpěvačka a autorka Betty White se proslavila seriály Mary Tyler Moore a The Golden Girls. Její kariéra začala v roce 1939 na experimentální televizní stanici Los Angeles, kvůli druhé světové válce však byla přerušena. Později vysílala v rádiu a v roce 1949 se vrátila do televize jako moderátorka. Na svém kontě má desítky seriálů, filmů a televizních pořadů. Jako jediná má Emmy ze všech ženských kategorií pro komediální herečku.

Herečka byla třikrát vdaná. V roce 1945 se provdala za vojenského letce Dicka Barkera, ale první manželství vydrželo jen krátce. Už v roce 1947 se vdávala podruhé. Vzala si hollywoodského agenta Lana Allena. Rozvedli se o dva roky později. Třetím manželem byl moderátor Allen Luden, kterého si vzala v roce 1963 a žila s ním až do jeho smrti v roce 1981. Neměli spolu žádné děti a po manželově smrti se herečka nikdy nevdala.