Zuzana Putnářová v tradičním japonském kimonu | foto: APK/2

Zuzana Putnářová na Miss International: z kimona ji pořádně bolela záda

  • 16
V Japonsku se o titul Miss International uchází i vicemiss ČR 2008 Zuzana Putnářová. O korunku bojuje společně s rekordním počtem pětašedesáti soutěžících z celého světa.

Krásné dívky byly rozděleny do několika skupin, s nimiž podnikají různé výlety. "Nepřicházím do kontaktu se všemi dívkami. Ale velice dobře vycházím třeba s miss Austrálie, Libanonu, Indie a Baham," popsala atmosféru Putnářová.

Zuzana Putnářová v Tokiu
Zuzana Putnářová v Tokiu

"V pondělí jsme šli do salonu krásy Miss Paris, kde byla spousta focení pro sponzory a nakonec kratší masáž. Každá dívka měla jinou část těla, mně byly přiděleny nohy," dodala Zuzana.

Zuzana Putnářová při čajovém obřadu v Kjótu
Při čajovém obřadu v Kjótu

Missky pak v úterý v 5 ráno odlétaly do Kjóta, kde se převlékly do tradičního japonského kimona, a v zahradě pod zámkem NIJYO-JYO je přivítal místní starosta. Během slavnosti se konal i tzv. čajový obřad.

Zuzana Putnářová v kimonu s Miss Libanon
Zuzana Putnářová v kimonu s miss Libanon

"Strávit několik hodin v kimonu je velice náročné. Žena se v něm nesmí opřít, jinak by poničila krásně vytvořený ornament na zádech, a ta samotná aplikace je sama o sobě velice těžká, takže z toho po delší době bolí záda v oblasti bederní páteře. Ještě štěstí, že jsme to nemusely mít na sobě celý den," řekla Putnářová.