Ina Avlasevica, Ana Vernot a Rita Andreia Dos Santos Fernandes na Miss Europe and World - Junior 2007

Ina Avlasevica, Ana Vernot a Rita Andreia Dos Santos Fernandes na Miss Europe and World - Junior 2007 | foto: Jaroslav OžanaMF DNES

Ostravu zaplavily nejkrásnější juniorky světa

  • 4
Dívky ze tří desítek zemí bojovaly v Ostravě o titul Miss Europe and World – Junior 2007. Nakonec vyhrála Ana Vernot ze Srbska.

Sobotním galavečerem v ostravské ČEZ Aréně a nedělním rozdáváním cen v Hotelu Atom vyvrcholila finálová část 5. ročníku soutěže krásy pro dívky ve věku od 15 do 20 let.

Vítěznou trofej předala vítězka loňského ročníku, černovlasá Slovenka Nikoleta Košová, blonďaté reprezentantce Srbska Aně Vernot. "Jsem šťastná," radovala se miss, když s korunkou na hlavě pózovala fotografům. Její úsměv prozrazoval, že v té chvíli naprosto zapomněla na zdravotní trable z předchozích dní, kdy při vystupování z vany v hotelu uklouzla a vykloubila si koleno.

Přestože akce je "mladší sestrou" světových soutěží krásy mladých žen a nechybí v ní obvyklé disciplíny jako například promenáda v plavkách, v mnohém se odlišuje. "Nejde jen o krásu, ale i o to, co dívky dovedou," říká prezident soutěže Viktor Krčas tím, že finále začalo už 4. října v Praze, pokračovalo v Tunisu a skončilo v Ostravě. Dívky musely porotě ukázat svůj talent nejen na jevišti, ale třeba i v kuchyni.