Naomi Campbellová na pařížském týdnu módy (Paříž, 26. ledna 2015).

Naomi Campbellová na pařížském týdnu módy (Paříž, 26. ledna 2015). | foto: Reuters

Vždy jsem se styděla za své tělo, prohlásila Naomi Campbellová

  • 3
Supermodelka Naomi Campbell (47), která patří k ikonám módního průmyslu, přiznala, že měla vždy nízké sebevědomí. Svým tělem si nikdy nebyla úplně jistá a neměla ráda předvádění a focení spodního prádla.

„Vždycky jsem o svém těle pochybovala. Když jsem se poprvé dostala do New Yorku a měla jsem mít na sobě něco hodně přiléhavého, nejradši bych si vzala třeba svetr, jen abych se nějak zakryla,“ řekla modelka v rozhovoru pro pořad Good Morning Britain.

Campbellová byla přitom během své kariéry jednou z nejvyhledávanějších modelek světa. Předváděla a fotila pro všechny velké světové značky, byla první černošskou modelkou na obálce francouzského Vogue i časopisu Time. 

Naomi prý nechápe současný trend některých celebrit a modelek, jako jsou třeba Kim Kardashianová nebo Emily Ratajkowski, které pravidelně vystavují na sociálních sítích svá nahá těla a selfie fotografie. „Ale to jsou prostě ony. Jsou takové a přesně tohle chtějí dělat,“ řekla.

Britská kráska také přiznala, že trvalo několik let, než se při předvádění spodního prádla začala cítit uvolněně a dobře. Zároveň také supermodelka potvrdila, že se považuje za feministku. „Rozhodně jsem. Pro mě to znamená být silná žena,“ prohlásila.

Naomi Campbellová byla pro svět modelingu objevena ve svých 15 letech a pořád je aktivní modelkou. Kromě své práce se v minulosti proslavila také skandály, když napadla své asistentky. Několikrát zaútočila i na fotografy.