Lilian Sarah Fischerová - Projekt Můj vysněný den | foto: Marek Navrátil

Miss Fischerová zvládla zkoušky a teď hurá do kosmeťáku

  • 25
Česká vicemiss Lilian Sarah Fischerová úspěšně zvládla zkoušky v prvním ročníku na vysoké škole a má před sebou prázdniny. Mimo jiné je vyplní návštěvou kosmetického salonu s vítězkami projektu Můj vysněný den.

"Už se na to těším, holky v kosmeťáku ještě nikdy nebyly. A pak je vezmu na oběd, asi na špagety," plánuje Fischerová. Návštěva kosmetického salonu je jen jednou z možností, kterou si vítězové projektu, který je dílem Davida Novotného a společnosti Hochtief, mohly vybrat. Další jsou návštěva zoo, mořského světa a výlet parníkem.

Projekt byl zahájen 3. dubna vyhlášením podmínek a výzvou dětským domovům a stacionářům, aby se ho zúčastnily a posílaly obrázky na téma Pohádkový dům. V úterý bylo odbornou porotou, složenou ze známých osobností, vybráno patnáct vítězných obrázků. Jejich autoři si budou moci vybrat ze čtyř celodenních programů ten, který je nejvíce zajímá. K tomu si budou moci vybrat v hodnotě pěti tisíc korun to, po čem touží, nebo o čem sní.

Porotkyně Míša Nosková se hned přihlásila k výletu parníkem, Martin Ševčík ze SuperStar doprovodí děti do mořského světa a moderátorka akce Michaela Dolinová do zoologické zahrady. Nezapomene vzít i dceru Julinku. Porotu tvořil také Zdeněk Podhůrský, Eva Čížkovská, Magda Malá, nebo Hanka Křížková.

Do projektu se zapojilo třiasedmdesát dětských domovů a stacionářů, z nichž dorazilo celkem 789 obrázků. Vítězné obrázky budou vystavené v Galerii Zdeňka Podhůrského v Praze.