Diskuze

Totální smrt NATO nepřichází v úvahu, říká o budoucnosti diplomat Kovanda

„Všechno, co existuje, dříve nebo později pomine a není vyloučeno, že za několik desetiletí skončí i NATO,“ říká někdejší český velvyslanec v Alianci Karel Kovanda. „V dohledné době je ale nenahraditelná,“ tvrdí v rozhovoru diplomat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J83a40n 11J95a98n14u82š28k82a

4. 12. 2019 13:50

Ozivit NATO by mohlo prijeti Ciny a Ruska

0 1
možnosti
OJ

O73t47a 97J77e79l59í15n55e86k

5. 12. 2019 15:06

Jedno zcela nefunkční OSN s Ruskem a Čínou už tu je, což opravdu není případ hodný následování :-PRv

0 0
možnosti
MN

"Spojene staty se zabyvaji obranou"

Tak urcite.. hlavne je potreba utratit 2% HDP za cokoliv, nejlepe z USA. A samozrejme podporovat veskerou invazni/kolonialni politiku USA... O tom cely tento spolek je.

3 1
možnosti
HK

Taky že klinická smrt není ''totální'' smrt.;-D;-D

2 0
možnosti
DK

Přesně - v kancelářích se ještě svítí.

1 0
možnosti
JM

Kovanda to musí vědět nejlépe. Jistě Macrona uklidní a vyvrátí mu jeho představy o mozkové smrti aliance. :-)

0 0
možnosti
PV

Zajisté. Leda že by se ten moloch sám sežral:-)

3 0
možnosti
SB

Naprostý souhlas!

Největším nebezpečím pro NATO je to, že jednotlivé jeho členské státy se v podstatě rozkládají zevnitř.

2 0
možnosti
JS

Největším probléme NATO, a nejen této organizace, je právě to, že jediným měřítkem řešení problémů je kolik se do toho lije peněz. Kromě neustále omílaného "2% HDP" není vidět žádný cíl. Je to stejné, jak z klimatickými problémy. míra řešení se počítá ta, kolik za to kdo utratí. Kdyby představitelé NATO jasně definovali, co vlastně za ty nemalé peníze chtějí realizovat a k čemu to bude dobré, nebyl by problém najít pro NATO mnohem větší podporu mezi občany-voliči a tím by se i jeho role oživila. Podobně jako Kennedyho Apollo by pak takový cíl ty náklady obhájil.

1 1
možnosti
PB

P88e18t88r 22B33í60l73e78k

4. 12. 2019 8:28

Že se v současné době plnou parou zeneme do dalšího globalniho konfliktu je jasné. Je jen otázka, jestli nam jako čr bude deštník Nato k něčemu. V kazdem případě krize ve vztazich vesele eskaluje a politici dosáhli toho co chtějí...i prostý lid dosud pokorně platící sve daně se začíná hustě ozývat...a jestli přijde prvni rána z francie či východu je jedno. Karty jsou celkem zřetelně rozdány.

0 1
možnosti
VB

Globalni konflikt Ciny s USA? Kvuli cipum do mobilu? Nejsem si jist, ze by se v dobe start-upu nasel nekdo ochotny to financovat.

0 0
možnosti
SB

Každé společenství je života schopné pouze v případě, že životaschopní jsou jeho jednotliví členové.

Jestliže slovy kancléřky Merkel nepřetržité úspěšné zvládání migrace úplně rozloží některé klíčové členské státy, tak z neživotaschopných členů nelze nadále tvořit životaschopné NATO.

0 0
možnosti
DJ

Už jen to, že se v Ruské státní televizi objevují názory že tady měli nechat okupační vojska a Stalin nám měl zavřít huby, nebo že si Čína vynucuje poslušnost samospráv je dobrý důvod NATO udržovat a být aktivní. Těmhle agresorům nejvíc vadí že si už nemůžou dovolit na slabší, proto taky označuje Rusko malinké pobaltské státečky za osu zla a nepřátele.

2 2
možnosti