Diskuze

Španělé, Italové a Černohorci hledají kvůli nákaze pomoc u spojenců

Španělsko, Itálie a Černá Hora požádaly spojence z NATO o naléhavou humanitární pomoc v boji proti novému koronaviru. Specializované středisko Aliance nyní koordinuje zásilky zdravotnického materiálu, které země nutně potřebují. Jde především o respirátory, roušky a plicní ventilátory.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hledají pomoc u spojenců v NATO??? Za 2% HDP na zbrojení? :-)

Tak to si počkám, čeho se jim dostane...

2 5
možnosti
VB

Tak. my jsme do Itálie pomoc poslali.

2 0
možnosti
PN

Španělsko měli spoustu času.... Od zemi s latinskými jazyky můžeme čekat jen lásku k siestě a fieste a obří dluhy. Jim žel nic.

2 5
možnosti
VB

Fakt? Já myslím že nám dluhy nesplatili jiné státy.

1 0
možnosti
JS

To se divím, že Černá Hora. Mají necelou stovku nakažených. Ale je to malá zemička, tak je to na ně dost a oproti nám zřejmě nemají takové možnosti něco obstarat. Itálie a Španělsko pomoc potřebují. Jakmile se jim nakazí výrazně zdrav. personál, tak se tam z toho stane hororová situace.

1 0
možnosti
JK

Možnost něco si obstarat máme všichni stejnou. Snad jen, že my jsme začali poptávat dřív než Černohorci, tak už nám nějaké dodávky běží. Spíš bych viděl možnost pro naše firmy, aby dodaly konečně i českou produkci.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 11
možnosti
VR

Předvídali to všichni, které jste nazývali panikáři, křečky a kdo ví jak ještě.

10 1
možnosti

Teď se ukáže, jestli Čína je skutečně výrobním centrem světa a chce pomáhat, nebo jenom se jenom fotí s panáky a vylepšují si svoji imidž.

4 11
možnosti

Čína dělal po celé Evropě totéž, skupovala tady všechny zásoby a žádala i o pomoc zdarma. Pak když to propuklo v Evropě, tak tady bylo málo zásob ochranných pomůcek. Objektivně řečeno se skutečně v Evropě výroba navyšuje ne tak rychle jako v Číně, ale pokud je to nedostatkové zboží a nejde ho nakoupit Asii, tak najednou to jde i v Evropě. Čína se snaží všechno okolo koronaviru využít k propagandě. V rozvojových státech vykládá, že za koronavir můžou USA, manipuluje s Čísly nemocných a zdravých lidí v Číně (aby to vypadalo jak je Čína efektivní a čínský systém si poradí lépe). Přitom se zapomíná na to, že koronavirus se do světa tak efektivně rozšířil, protože čínští komunisté ze začátku popírali, že existuje. Dnes se snaží na tom vydělat finančně a hlavně propagandou. Připomeňme si jen onoho nebohého čínského lékaře. Jako vůbec první už na sklonku roku 2019 upozornil na riziko nákazy, a dostalo se mu důrazné pohrůžky od komunistické policie. Mohl být rád, že neskončil v převýchovném táboře. I když nakonec nemoci podlehl. Stejně tak bych rád připomněl prozíravé občany Hongkongu. Na místní vládě si stávkou vynutili uzavření hranic s pevninskou Čínou. A stejně prozíravou vládu Tchaj-wanu. Už v lednu, protože znají své pevninské pappenheimské, důkladně kontrolovala všechny příchozí do země a posílala je do karantény. Evropa mezitím v blahém přesvědčení, že na prohlášeních čínské vlády, že má nákazu pod kontrolou, něco je, dál přijímala čínské turisty.

2 1
možnosti
RM

"..., ve fázi, kdy se blížíme k vrcholu epidemie,“ řekl ministr zdravotnictví Salvador Illa."

No, kouknul jsem na graf a mám o dost jiný názor.

15 1
možnosti
Foto

Já ne. Vrchol asi mají stále před sebou a dříve, nebo později ho dosáhnou. Bohužel.

0 0
možnosti
AR

A74d18a55m 25R66y28c89h74l42ý

27. 3. 2020 21:23

No je mi jich líto.. V době kdy naše vláda rušila biatlon a zaváděla karanténu, tak ve Španělsku byl pochod za práva žen či co... a teď to nese své ovoce

43 0
možnosti
BT

Teď by ty feministky mohly nějaké ty roušky ušít, když už nemůžou demonstrovat.

27 0
možnosti
PV

P75e61t20r 47V37e33s66e81l80ý

27. 3. 2020 21:22

A nechtěli by raději BVPčka?

1 1
možnosti
Foto

No asi by i fungovali. Filtre vzduchu mají. ;-)

0 0
možnosti
PV

P57e20t37r 41V23e66s62e71l82ý

27. 3. 2020 21:16

Roušky prostě nejsou.

12 0
možnosti
IS

Pomoc mohou čekat ale roušky, respiratory a ventilátory nemá volné nebo k prodeji nikdo a slavná EU nám zamávala z balkonu pí. Jourové :)

24 3
možnosti
ZV

Jourová slavnostně oznámila, že EU uvolnila 25 mil. EUR na boj proti Čínským a Ruským dezinformacím - pomoc "nezávislým" sdělovacím prostředkům.

15 0
možnosti