| foto: Mediahub

Vévodkyně Kate se poprvé objeví na obálce Vogue

Manželka britského následníka trůnu prince Williama se poprvé objeví na obálce britského módního časopisu Vogue v jeho jubilejním červnovém čísle. To jde do prodeje ve čtvrtek a bude věnováno 100. výročí vzniku magazínu. Redakce to v sobotu oznámila na svém webu. Vévodkyně Kate tak následuje příkladu Williamovy zesnulé matky, princezny Diany, která jako módní ikona několikrát obsadila obálku Vogue.

"Jsem velice ráda, že jsme mohli pokračovat v naší tradici vynikajících královských portrétů," prohlásila šéfka britského vydání Vogue Alexandra Shulmanová.

Vedle titulního portrétu, na kterém se Kate ve venkovském prostředí usmívá v bílé blůze, hnědém saku a se zeleným kloboukem, se další fotografie objeví uvnitř časopisu: na jedné z nich se vévodkyně v černočerveně pruhovaném topu s dlouhým rukávem opírá o dřevěný plot.

Dva ze snímků, které v lednu v hrabství Norfolk pořídil prominentní britský fotograf Josh Olins, budou v příštích dnech k vidění v londýnské Národní portrétní galerii (NPG) v rámci putovní výstavy věnované výročí Vogue.

Členové britské královské rodiny mají s fotografováním pro Vogue zkušenosti: vedle snímků Diany časopis otiskl i řadu fotografií královny Alžběty či jejích blízkých. Pro Kate bylo pózování pro Olinse podle redakce prvním velkým módním fotografováním.

Podle listu The Telegraph vévodkyně souhlasila s tím, že jí při akci bude asistovat profesionální vizážistka. Štáb Vogue najal známou Sally Brankovou, která prý Kate přesvědčila, aby se tentokrát obešla bez své obvyklé černé oční linky a výrazné tvářenky. Díky tomu 34letá vévodkyně získala svěžejší, mladistvější vzhled, usoudil The Telegraph.

"Josh (Olins) zachytil vévodkyni přesně takovou, jaká je - plnou života, s velkým smyslem pro humor, inteligentní a velmi krásnou," prohlásil ředitel NPG Nichola Cullinan.

Od své svatby s Williamem, jejíž páté výročí pár oslavil tento pátek, je vévodkyně považována ve světě módy za následováníhodný vzor. Šaty, ve kterých se objeví na veřejnosti, se pravidelně stávají prodejním hitem; Kate se i opakovaně ocitla na seznamu nejlépe oblékaných lidí světa sestavovaném magazínem Vanity Fair. Ten dokonce vévodkyni předloni uvedl do virtuální módní síně slávy.


Britská královská rodina

Video