| foto: Mediahub

Mladá fronta vydala první číslo časopisu Puntík

Vydavatelství Mladá fronta přichází s prvním číslem nového dětského časopisu Puntík. Titul je zaměřen na nejmenší děti od dvou do šesti let. Za tvorbou časopisu stojí dlouholetá šéfredaktorka časopisu Sluníčko a autorka mnoha dětských knih Eva Bavorová. První číslo vyšlo 30. června 2017.

"Časopis nabízí aktivity, které pomáhají s rozvojem řeči a obohacováním slovní zásoby, s rozvíjením fantazie a kreativity či s procvičováním grafomotoriky. K tomu slouží převážně obrázkové příběhy s minimem textů a úkoly, které se k příběhům vztahují," uvedla tisková mluvčí Mladé fronty a.s. Pavlína Míčová. 

„Většina časopisů se soustředí na předškoláky, my cílíme i na menší děti. Chtěli jsme přinést časopis, který bude graficky přehledný a přívětivý, a zároveň obsahově velmi pestrý. To se podařilo díky veselým postavičkám, které pomáhají členit časopis do menších grafických celků. Zároveň tito kreslení hrdinové plní funkci společníků a průvodců, pomáhají dětem objevovat svět. Předností časopisu je kvalitní papír, který umožňuje bezproblémové stříhání a malování. To vše za velmi vstřícnou cenu,“ říká Eva Bavorová, šéfredaktorka časopisu Puntík.

Časopis Puntík doplňují i nové webové stránky ČasopisPuntík.cz: https://www.casopispuntik.cz/
První číslo bude v prodeji v měsících červenec a srpen, a pak bude titul vycházet s měsíční periodicitou.
Náklad časopisu je 20 tisíc kusů, počet stran 44. Cena časopisu je 25 Kč.


Video