| foto: IDNES.cz/MediaHub/Bohumil Vrána, Mediahub

Týden v médiích: Kdo je blbec - Zeman, nebo Drahoš? Parlamentní listy mají jasno. A zdivočelé fanynky navíc

Hodně obrázků a málo slov.

První kolo prezidentských voleb je za námi. Jestli úspěšně, to už nechám na každém čtenářovi. Faktem je, že volbami zmítaná země zrodila hrdiny sociálních sítí. Jedním z nich je bezesporu Michal Horáček, který jako první v letošním roce vyzval stávajícího prezidenta k předvolební debatě, a to rovnou na TV Barrandov. 

Po obsazení čtvrté příčky Horáček druhému Drahošovi poblahopřál, vyjádřil podporu v druhém kole, a protože je to byznysmen, nabídl Drahošovi své billboardy. Toto gentlemanské gesto nemohlo projít bez povšimnutí. 

A pak se stala věc v Českých zemích v posledních letech nevídaná. Michal Horáček veřejně pochválil práci novinářů. „Byli jste féroví, věnovali jste se i ostatním kandidátům. Moc si vaší práce vážím,“ uvedl v rozhovoru pro iDNES.cz. Po tomto prohlášení jistě mnoho postarších novinářů nejistě zamačkávalo slzy dojetí vzpomínajíce na mládí, kdy byla novinářská profese ještě v úctě.  

Není neznámo, že přístup jednotlivých kandidátů k novinářům se značně liší. Někteří když už je nechtějí přímo likvidovat, tak se alespoň jejich tiskoví mluvčí diví, že jim novináři posílají dotazy... 

Když už je tu řeč o Jiřím Drahošovi a debatách se stávajícím prezidentem, které se v tomto roce žádné konat neměly, ale nakonec se konat budou: v článku Parlamentních listů Jiří Drahoš připomíná, že „všichni také známe názor Miloše Zemana, že jen blbec nemění své názory“, a tvrdí, že se s Milošem Zemanem rád utká v předvolební debatě. Asi nikoho nepřekvapí, že jako blbec vypadá v titulku Parlamentních listů Jiří Drahoš, i když s celkovým vyzněním textu titulek nemá co do činění... 

(Tentokrát bez přímého linku. Pozorný čtenář našeho webu jistě zaregistroval, že pokud otevře článek Parlamentních listů, umře koťátko. Kvůli napsání tohoto článku umřela dvě. :((( )

Printscreen/Parlamentní listy

Printscreen/Parlamentní listy

Dezinformační letákovou kampaň rozjel neznámý pachatel. 

Ať už se pánové Horáček a Drahoš snažili sebevíce, největší hvězdou sociálních sítí je ale bezesporu Miloš Zeman, který obklopen špičkovými odborníky zvládá i ty nejnáročnější úkoly.

Zeman také slaví velké úspěchy u žen. 

Některé fanynky z něj doslova šílí. 

Jiné na něj skáčou z rozeběhu.

Prezident má také podporu předních českých celebrit. I když celebrity prý tvrdí něco jiného. 

iDNES.cz

iDNES.cz

Ale víte jak...

iDNES.cz

iDNES.cz

A také podporu politiků. Je to zkrátka milovaný vůdce. 

Facebook

Facebook

Kdyby na vás z toho volebního hemžení šla úzkost nebo dokonce deprese, pusťte si toto krátké motivační video. 

Ale volební šílenství přineslo nejen zmar. Volby totiž spojují rodiny.

Facebook

Facebook

Tak vezměte mámu a tátu a za čtrnáct dní se zase potkáme u uren.  


Video