| foto: Czech News Center, Mediahub

Tolar bude v CNC šéfem sdíleného obsahu

Ondřej Tolar, bývalý šéfredaktor iDNES.cz a šéf videa na Aktuálně.cz, nastupuje do mediálního domu CZECH NEWS CENTER. Tam bude řídit sdílení obsahu mezi jednotlivými weby, mezi které patří například Blesk.cz, Info.cz, iSport.cz, e15.cz či Reflex.cz.

Nově zřízená pozice manažera sdíleného obsahu má za úkol posílit komunikaci a sdílení informací mezi redakcemi tak, aby každý web mohl maximálně využít obsahový potenciál celého mediálního domu, sdělila tisková mluvčí Adéla Mikešová.

"V roce 2017 naše weby extrémně rostly. Zároveň cítíme, že máme další možnosti, jak se rozvíjet. Jednou z nich je například ještě lepší využití obsahu, který jednotlivé newsroomy produkují. A právě proto se na tuto oblast chceme zaměřit. Jsem přesvědčený, že Ondřej Tolar a jeho mimořádné zkušenosti nám v tom výrazně pomohou," doplňuje ředitel Online Matěj Hušek.

Ondřej Tolar působil posledního dva a půl roku ve vydavatelství Economia, kde nejdříve rozvíjel digitální magazíny a poté měl na starosti videoprodukci a zpravodajské pořady na Aktuálně.cz včetně DVTV. 

V posledním roce se také podílel na řízení denního provozu zpravodajského newsroomu a právě sdílení obsahu mezi hlavními tituly – Hospodářskými novinami, Aktuálně.cz a ihned.cz.

Předtím pracoval 15 let v mediální skupině MAFRA, kde začínal jako redaktor MF DNES a poté působil jako reportér iDNES.cz. Později dělal vedoucího zpravodajské redakce, pak sedm let zástupce šéfredaktora a poslední rok celou redakci vedl.


Video