ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michal Klíma, MAFRA

Televize v Praze dočasně nefungují, důvodem je každoroční údržba vysílače

  • 0
Ve středu, konkrétně od 6:00 do 15:00, nefunguje na části území Prahy televizní vysílání. V plánu je totiž pravidelná každoroční údržba televizního vysílače. Z žižkovského vysílače tak nevysílají celkem tři multiplexy, výluka se týká také regionální sítě 12.

„Při plánované výluce bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie,“ uvedla mluvčí společnosti České radiokomunikace Anna Tůmová.

Plánová výluka se zaměřila na veřejnoprávní multiplex 21 České televize, multiplex 22, multiplex 23 a regionální vysílací síť 12. Televizní odstávka se tak dotkla právě těch diváků, kteří přijímají signál z vysílače, na kterém během středy probíhají údržbové práce. 

Ostatních diváků, kteří na území Prahy přijímají signál z vysílače Cukrák, se výluka netýká.

Další odstávky vysílačů České televize jsou naplánovány na 23. března, půjde konkrétně o vysílač Velký Šenov. O dva dny později proběhnou údržbové práce také v Masarykově čtvrti v Brně, kde se nachází vysílač Barvičova. 

V průběhu dubna Česká televize plánuje dvě další výluky z důvodu údržby vysílače. 

Společnost České Radiokomunikace hodlá o půlnoci na zítřek zahájit údržbu brněnského vysílače Brno 33, ta by měla skončit k šesté hodině ranní. 

Více se o plánovaných odstávkách můžete dozvědět na webu České radiokomunikace.


Video