| foto: Mediahub

Slovensko předsedá radě EU. RTVS bude vysílat do celého světa

Slovensko přivítá evropské ministry a experty. RTVS přinese to nejpodstatnější nejen divákům a posluchačům na Slovensku, signál zabezpečí i pro zahraniční vysílatele a média. 

Nové zpravodajské formáty budou i v angličtině 

Speciálně sestavené redakční týmy, které se zaměří na evropská témata, přinesou v rozhlasovém i televizním vysílání více zpravodajsko-publicistických formátů. Jednotlivé relace budou nasazeny v hlavním vysílacím čase. Právě kvůli nadcházejícímu předsednictví Slovenska RTVS už před rokem posílila počet korespondentů v Bruselu. Kromě zpravodajských relací v televizním a rozhlasovém vysílání budou pravidelně rozšířené i Ranné Správy RTVS , které už ode dneška přináší speciální hodinové vysílání. Součástí mimořádného vysílání budou i další relace, jako například každodenní zprávy v angličtině, jež bude RTVS vysílat na Rádiu FM. 

(Foto: Stratégie.sk)

Centrem dění budou reprezentativní prostory Reduty

Na projektu se podílí desítky technických, výrobních a redakčních pracovníků slovenských veřejnoprávních médií. RTVS sehraje při všech událostech v Bratislavě roli tzv. hostbroadcastera - po dobu téměř padesáti jednacích dní budou v prostorech bratislavské Reduty dislokované personální a technické kapacity RTVS - kamery, osvětlení, přenosné vozy, satelitní vozy, servery a podobně. Tato zařízení využije RTVS na výrobu živého signálu - jako i na přípravu záznamů, které poskytne všem akreditovaným novinářům a prostřednictvím sítě Evropské vysílací unie (EBU) a internetu i stovkám vysílatelů a novinářů po celém světě. V čase jednání budou pracovníci RTVS  i technika k dispozici téměř nepřetržitě. 

Na Slovensku se budou konat i mnohá další významná zasedání - jako je například Summit regionů, či zasedání představitelů parlamentu Evropské unie, proto RTVS do vysílání zařadila speciální formáty i ve dnech těchto zasedání. O dění během slovenského předsednictví bude veřejnoprávní televize podrobně informovat ve zpravodajských relacích RTVS, v mobilní aplikaci a na Facebooku, nebo na internetových stránkách RTVS.sk


Video