| foto: Mediahub

Slovenská webová televize HNtelevízia oslavila první narozeniny

Naučíme Rakušáky dělat byznys na horách - tímhle výrokem zahájil fungování HNtelevízie Igor Rattaj z TMR v novém studiu vydavatelství Mafra Slovakia minulý rok na konci května. 

Po Ratajovi zasedly do diskuzního křesla moderního studia stovky hostů: političtí a ekonomičtí lídři, špičky byznysu a kultury. Desítky informací ze studia citovala různá slovenská média. 

"Vsadili jsme na aktuální dění a výrazné hosty. Úspěchy přináší politika a samozřejmě ekonomika i byznys, které jsou pro naše čtenáře klíčové a umíme je vytvářet. Jsme tam, kde se něco děje," vysvětluje Marcela Šimková, šéfradaktorka HN, která kromě deníku vede i obsah HNtelevízie. Společně s Petrem Tkačenkem a Denisem Schvarczem patří k nejvýraznějším tvářím videa v mediálním domě Mafra Slovakia, který mimo jiné provozuje i web MediaHub.cz. 

Profesionální tým se za rok rozrostl i po technické stránce - v jeho čele stojí David Csino, který má dlouholeté zkušenosti s videem z komerční televize. Kromě zpravodajských a publicistických relací se věnuje i pronájmu studia či tvorbě videa na klíč.

"Využili jsme díru na trhu a nabídli koncept diskuzí, živých přenosů a vlastních relací. Čísla návštěvnosti i příjmy z video obsahu dokazují, že jde o krok správným směrem," komentuje výročí HNtelevízie ředitelka digitálních médií Andrea Szöcsová.

Absolutní rekord si HNtelevízia připsala v březnu, kdy překonala hranici miliónu zobrazení stránek, na kterých se přehrávají internetová videa. Zaznamenala i nejvíc unikátních čitatelů ve své téměř roční historii. 


Video