Angličan Phil Foden se prodírá francouzskou obranou ve čtvrtfinále mistrovství...

Angličan Phil Foden se prodírá francouzskou obranou ve čtvrtfinále mistrovství světa. | foto: AP

O přenosy z Kataru je zájem. Duel Francie - Anglie vidělo na 1,5 milionu lidí

  • 6
Zájem fanoušků o přenosy z mistrovství světa ve fotbale v Kataru neupadá, naopak. Rekordní sledovanost hlásí Česká televize i Nova, které se o přenosy dělí. Nejsledovanější duel Francie s Anglií přilákal v sobotu 1,5 milionu diváků.

„Nejsledovanějším zápasem dosavadního průběhu šampionátu, na všech TV, bylo sobotní čtvrtfinále Francie – Anglie, které na ČT sport sledovalo 847 tisíc diváků v cílové skupině 4+, alespoň tři minuty kontinuálně dokonce 1,5 milionu lidí,“ sdělila mluvčí České televize Karolína Blinková.

Doplnila, že páteční čtvrtfinále mezi Brazílií a Chorvatskem, které vysílala také stanice ČT Sport, pak skončilo druhé se 773 tisíci diváků, při podílu na publiku 31,6 %.

Další dva čtvrtfinálové zápasy přenášela televize Nova na stanici Nova Action. A opět byl zájem fanoušků veliký. Páteční duel Nizozemsko – Argentina vidělo 686 tisíc diváků v cílové skupině 4+ s podílem na sledovanosti 20,18 %. Sobotní zápas Maroko – Portugalsko měl share 28,53 % v kategorii 4 + a sledovalo ho 685 tisíc diváků starších čtyř let.

Fotbalové MS 2022 v Kataru: které zápasy vysílá Česká televize, které Nova?

V úterý a ve středu čekají fanoušky semifinálové zápasy mezi Chorvatskem a Argentinou a Marokem a Francií, přenosy z těchto zápasů odvysílají Nova i Česká televize. Na obou televizích poběží i přenos ze sobotního boje o 3. místo i z nedělního finále.


Video