Filmový kanál Prima MAX slaví páté narozeniny a divákům přinese premiéry snímků...

Filmový kanál Prima MAX slaví páté narozeniny a divákům přinese premiéry snímků s hvězdným hereckým obsazením. (20. listopadu 2020) | foto: TV Prima

Prima MAX slaví 5. narozeniny a její sledovanost roste

  • 5
Pět let vysílání a pět narozeninových premiér, tak slaví filmový kanál Prima MAX narozeniny, které připadají na pátek 20. listopadu. Oblíbenost Prima MAX potvrzuje kontinuální růst sledovanosti, která v cílové skupině 15+ dosáhla v roce 2020 průměrného celodenního podílu na sledovanosti 2,81 %, uvedla Prima.

Pomyslná narozeninová oslava začala už ve čtvrtek filmem Zlo s lidskou tváří a série narozeninových premiér se završí v neděli 29. listopadu. Diváci tak například uvidí americko-evropské fantasy se Sigourney Weaverovou Volání netvora: Příběh života, komedii Ztratili jsme Stalina či životopisný snímek Tesla. 

Listopadovou filmovou nabídku pak doplní celá řada dalších titulů, ať už oblíbené české komedie, špionážní thrillery s Jamesem Bondem, filmy režiséra Ridleyho Scotta, katastrofická dramata nebo filmy s hollywoodskou hvězdou z Olgou Kurylenko.

Oslavu pátých narozenin podpoří také marketingová kampaň zdůrazňující žánrovou pestrost, kterou Prima MAX divákům přináší. Komunikační mix kampaně zahrnuje printové inzerce, venkovní reklamu po celé České republice i silnou komunikaci na sociálních médiích.

„Mám velkou radost, že Prima MAX kontinuálně roste, a letošní rok byl zatím tím nejúspěšnějším. Meziročně stanice navýšila celodenní share v cílové skupině 15+ o 0,37 procentního bodu na současných 2,81 % a nejvíce v historii se jí dařilo během posledního říjnového týdne tohoto roku, kdy podíl na publiku dosáhl v 15+ v prime time 3,75 %, a v 15–69 dokonce 4,28 %,“ uvedl programový ředitel skupiny Prima Roman Mrázek. 

Doplnil, že nárůst je i ve strategické obchodní skupině 15–69. „Když srovnáme loňský a letošní říjen, tak se celodenní share navýšil o 0,56 procentního bodu, tedy z 3,15 % na současných 3,71 %,“ vypočetl Mrázek.

Nejúspěšnějším snímkem za rok 2020 se na Prima MAX zatím stala bondovka Skyfall s Danielem Craigem, která 14. listopadu přilákala k obrazovkám 377 000 diváků (share 9,29 % v cílové skupině 15+) a stala se tak vůbec nejsledovanějším filmem od vzniku kanálu. James Bond obsadil i druhou příčku s filmem Quantum of Solace vysílaným 7. listopadu (317 000 diváků, share 7,31 % v cílové skupině 15+ ). A třetím nejúspěšnějším letošním filmem je komedie Na samotě u lesa vysílaná 28. května (285 000 diváků, share 7,22 % v cílové skupině 15+). 

V pořadí pátý kanál skupiny Prima s převážně filmovým obsahem zahájil vysílání 20. 11. 2015 českou televizní premiérou hitu Vlk z Wall Street, kterou si tehdy nenechalo ujít 135 000 diváků v kategorii 15+. 

Podle vysílacího schématu Prima MAX jsou pondělky věnovány komediím. Úterky se nesou v duchu akčních a krimi filmů, zatímco středy se blýskají oscarovými a hollywoodskými trháky. Čtvrteční večery ovládly české filmy. V pátek vždy diváky čeká světová filmová klasika.


Video