| foto: Bileto, Mediahub

Přehledné jízdní řády Bileto startují pod Blesk.cz

Mediální dům Czech News Center spouští službu Bileto, která vyhledá spojení veřejnou dopravou mezi libovolnými místy v Česku. Kombinuje vlaky, autobusy, městskou hromadnou dopravu i lodě. Cestující nemusejí znát název zastávky, aplikaci stačí znát polohu, adresu nebo název cíle a najde optimální způsob přepravy včetně výpočtu doby chůze mezi zastávkami a u některých dopravců nabídne i možnost nákupu jízdenky. Bileto je platformou i pro dopravce.

Mediální dům Czech News Center prostřednictvím sesterské společnosti CIL (Czech Innovation Lab), která patří stejně jako CNC do koncernu Czech Media Invest, rozšiřuje své portfolio o další typ internetové služby. Nově jsou pod Blesk.cz dostupné jízdní řády Bileto, ty fungují na platformě, kterou původně vyvinul stejnojmenný startup ze skupiny Rockaway, informuje v tiskové zprávě Adéla Mikešová z CN Center. Investiční skupina Rockaway měla Bileto ve svém portfoliu poslední čtyři roky, během kterých aktivně pracovala na jeho vývoji. Nové jízdní řády nabízejí nejmodernější způsob plánování cesty, vyhledávání spojů a u některých dopravců i propojení na jejich e-shop pro nákup jízdenky. Vše pohodlně a přehledně na jednom místě.

Bileto se skládá ze dvou částí – jízdní řády jsou jednou z nich, druhou je rezervační a distribuční platforma pro dopravce. Ředitel online Matěj Hušek k tomu dodává: „Bileto je pro nás na jedné straně způsob, jak diverzifikovat příjmy. Na druhé straně chceme uživatelům našich webů nabídnout novou a uživatelsky přívětivou službu.“ 

Bileto jako prodejní a distribuční platformu ocení především dopravci. Ti mohou spravovat jízdní řády, ceny a informace o kapacitě spojů na jediném místě a všechna ostatní prodejní místa tuto informaci získají automaticky. Adam Raška, CEO Bileta, doplňuje: „Jízdenky prodáváme přes různé kanály. Fungujeme např. jako letenkové systémy. Systém budujeme tak, aby dopravce mohl vše spravovat z jednoho místa, ale získal maximální množství způsobů, jak své spoje a služby prodávat. Prodej je možný i přes aplikaci, kterou používají stevardi nebo řidiči, kteří tak mohou také prodávat jízdné. My jsme správci rezervačního systému. Dopravcům nabízíme nový prodejní kanál. Jde o společnou službu jízdních řádů, jejímž cílem je dojít až tak daleko, že budeme jízdenky prodávat napřímo.“

Bileto nabízí intuitivní ovládání a přidává užitečné drobnosti, jako je například tlačítko na rychlé vyhledání posledního spoje v daný den.


Video